mandag 31. juli 2017

Snorking operasjon

Oslo Tannlegesenter har løsningen. Ring oss for å bestille time i dag! Finn snorking operasjon hvis du ser nå. Stort utvalg av hjelpemidler for god søvn. Velkommen til ResMed nettbutikk!


Snorker du eller partneren? Denne silikonbaserte neseklypen fjerner problemet. Det er dette området en ved operasjon med Radiokniv eller Laser retter seg mot. Under søvn blir svelget trangere når musklene i svelgets slapper av.


Lyden som kommer ut når dette skjer kaller vi snorking. Hos noen mennesker blir det så trangt i svelget at det fører til stopp i innpustingen, såkalt obstruktiv søvnapné. Det finnes en rekke kirurgiske inngrep som kan egne seg til behandling av snorking. Dersom kirurgen mener at du snorker som følge av polypper i nesen, hovne mandler eller kronisk bihulebetennelse, vil han eller hun gjerne anbefale henholdsvis operasjon av nesepolyppene, fjerning av mandlene eller bihuleoperasjon.


Pallesen legger til at også snorking uten pustestopp også kan være skadelig. Nyere forskning indikerer nemlig at dette ikke er så uproblematisk som man lenge har trodd. Få nok søvn – snorking forverres når man sover tungt.


Sovemedisiner og beroligende legemidler kan forverre snorkingen, og bør brukes med måte og kun ved behov. Ikke drikk alkohol rett før sengetid da alkohol kan forverre snorking. Behandling av snorking – Operasjon. Vi tilbyr flere varianter av operasjon og behandlinger for snorking. Litt under halvparten av oss nordmenn snorker.


Vi skiller mellom det vi kaller sosial snorking , som kun er forstyrrende for sengepartner, og det vi omtaler som snorkesyke. Dessuten er forskerne avhengige av at pasientene har en sengepartner som kan gi tilbakemeldinger på snorkingen etter inngrepet. Inngrepet hjelper i første rekke de pasientene hvor årsaken til snorkingen ligger i ganen.


I noen tilfeller kan det hjelpe å fjerne polypper, og hos barn med svært store tonsiller kan operasjon være god behandling mot søvnapne. En periode fikk også mange voksne fjernet drøvel, deler av den bløte gangen og tonsillene som behandling for søvnapne. Kriteriene for å kunne utføre en operasjon er flere, og det vil bli sett på både nesen, ganen og deler av halsen. Et kriterie til operasjon kan blant annet være at tunga er så stor at man ikke ser drøvelen. Da skjærer man bort en del av drøvelen og ganen.


Som et resultat danner det seg arrvev, som stiver opp ganen. Ulempen er at dette er en smertefull operasjon som ofte gir et stort behov for smertestillende og sykmeldinger, sier Nordgård. Dette gir mindre trøtthet og snorking. Det finnes to former for snorking , sosial og medisinsk – sosial snorking anses ikke som direkte farlig mens medisinsk snorking bør utredes.


Noen av årsakene til snorking er avhengig av livsstil og da kan det dreie seg om å få hjelp til å legge om livsstilen i kombinasjon med ulike typer hjelpemidler og typer behandling. Lyden forårsakes altså av noe trange forhold i luftveiene under søvn, sier professor ved Det psykologiske fakultetet ved Universitetet i Bergen og seniorforsker ved Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer, Ståle Pallesen. Er du ofte trøtt og har dårlig konsentrasjon på dagtid?


Har du symptomer som snorking , svettetokter og hyppige oppvåkninger på natten? Da kan det hende du har søvnapné. Aleris har kort ventetid og erfarne søvneksperter som kan utrede og behandle søvnapné, og dermed øke din livskvalitet. Et typisk symptom på skjev neseskillevegg er nesetetthet (ensidig eller på begge sider). Andre symptomer kan være hodepine, bihuleinfeksjon, snorking og nedsatt luktesans.


Operasjon på neseskilleveggen gjennomføres som oftest i narkose, men kan også gjøres med lokalbedøvelse. Spesielt hos barn er store mandler og polypper årsak til pusteproblem under søvn, noe som igjen er medvirkende til at fjerning av disse strukturene er den hyppigste operasjon som utføres på barn. Overbitt eller liten underkjeve kan medføre at tungen lettere faller bakover i svelget og tetter til under søvn, spesielt hvis man sover på ryggen. For at vi skal kunne sende deg nyhetsbrev (e-bok), må vi innhente opplysninger fra deg i samsvar med ResMeds personvernerklæring.


Ved å skrive inn e-postadressen din og klikke på Sen godtar du vår personvernerklæring. Avhengig av symptomene kommer en behandlingform bestemmes for deg, men vanligst ved Søvnapné er CPAP-behandling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg