mandag 31. juli 2017

Hvordan få spiseforstyrrelser

Hvordan få spiseforstyrrelser

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Spiseforstyrrelser er en betegnelse for ulike lidelser, som anoreksi, bulimi og overspising. Selv om det kan være vanskelig, er det viktig å få hjelp. Jeg fikk et spørsmål fra Hakkespett,som lurer på hvordan man får en spiseforstyrrelse. Så jeg skriver et eget innlegg på dette siden det kanskje er flere som lurer på dette.


Hvordan få spiseforstyrrelser

Det finnes få absolutte regler om hva som er riktig å gjøre. Spør den som lider om hvordan hun eller han vil ha hjelp. Noen ber om hjelp gjennom selv å ta ansvaret for maten, og bør kanskje få lov til dette. Andre ber om å bli kontrollert. På overflaten handler spiseforstyrrelser om mat, kropp og vekt.


De underliggende årsakene til at en person utvikler en spiseforstyrrelse , er det ofte vanskeligere å få øye på. Hva er en spiseforstyrrelse ? Hvilken behandling får jeg når jeg blir behandlet for spiseforstyrrelser ? Kan man få spiseforstyrrelser hvis man bare spiser lite? Jeg har ikke hatt mensen på et år, sliter med spiseforstyrrelser. Venninnen vår sliter med spiseforstyrrelser. For å bli bedre av anoreksi er det viktig å få profesjonell hjelp.


Hvordan få spiseforstyrrelser

Symptomer på angst kan være til stede før man får. Vi trenger økt kompetanse på hvordan møte problematikken, mener spesialist i klinisk psykologi,. Lav selvfølelse er et kjennetegn hos mange som utvikler en spiseforstyrrelse. Hvordan det er å leve med anoreksi. Dette er veldig mye i forhold til hva jeg pleier, og nå har jeg dårlig samvittighet.


Jeg har lyst til å utvikle spiseforstyrrelse , da blir man jo tynn. Ved spiseforstyrrelser arbeider man særlig med å bevisstgjøre hvordan tynnhetsidealer manifesteres og forsterkes i den enkeltes liv, f. Anoreksi, bulimi og overspisingslidelse er de mest vanlige. Men ellers ser jeg. Det er forskjellige måter å behandle spiseforstyrrelser på, og det går an å bli helt frisk.


I disse modellene ser en på spiseforstyrrelser som et resultat av samspillet mellom arv og miljø. De senere års forskning tyder på at det er en genetisk disposisjon for alle spiseforstyrrelser. Det kommer an på hvordan du definerer frisk og hvilken gruppe du undersøker. I en oppsummeringsstudie som jeg gjengir i boka, anslås det at cirka halvparten av de som har spiseforstyrrelser , blir friske, men jeg skulle ønske at man fikk til enda litt mer.


Hvis prosent ikke blir friskere i det hele tatt, slik oppsummerings­studien tyder på, er det dramatisk. Rooy om spiseforstyrrelser. Det rammer særlig jenter i tenårene og unge kvinner. Bedre tjenestetilbud og mer åpenhet om spiseforstyrrelser har ført til at flere ber om hjelp. Antall gutter og menn med spiseforstyrrelser synes stigende.


Du forsøker å unngå å legge på deg ved å kaste opp maten igjen, faste og lignende. Ved begge former for spiseforstyrrelser kan du få andre psykiske symptomer som angsttilstander, depresjon og tvangstanker. Du får også en forvrengt kroppsoppfattelse. Du kan også ha nytte av å snakke med noen om dine bekymringer.


Legen din kan sette deg i kontakt med en lokal støttegruppe for mennesker med spiseforstyrrelser og deres familier. I slike grupper kan du få råd om hvordan mestre det å være nær pårørende til noen med spiseforstyrrelse. På denne måten kan man få mer utdypende informasjon om hva spiseforstyrrelser er og hvordan man kan få hjelp i forhold til dette.


Hvordan få spiseforstyrrelser

Det kan være nyttig å skaffe seg informasjon og kunnskap om spiseforstyrrelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg