onsdag 5. juli 2017

Navnedebatten

Logg inn for å følge dette. Her kan dere diskutere navn dere liker, navn dere ikke liker og kanskje hvilke etternavn barnet ditt skal ha. Tips til fine, litt spesielle jentenavn! Guttenavn på eller bokstaver? Det virker som en evighet siden prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) kunngjorde at de for første gang skulle bli foreldre, etter ukevis med spekulasjoner.


Navnedebatten

Nå nærmer fødselen seg med stormskritt, og selv om paret har holdt den offisielle termindatoen hemmelig, har det hele tiden kommet hint om blant annet fødsel og barnets kjønn. Vi spurte dere hva det fineste guttenavnet er. Sist oppdatert: 23. En mor på forumet søkte navnehjelp.


Hun fikk flere hundre gode tips om flotte guttenavn. I gammelnorsk tid ble ikke betegnelsen elv brukt i særlig grad innen germanske språkområder. Heikki Eidsvoll Holmås (SV) om navnedebatten : - Levning fra da kvinnen måtte gi opp familien sin.


Hva er de fineste guttenavnene dere vet om? Vi får en liten en i april og siden han skal ha to etternavn synes vi det er greit at ikke fornavnet er av den lengste sorten. Trenger både jente og guttenavn.


Vil gjerne bruke navn fra bibelen, men en god del utgår jo fort. Har tenkt på dobbeltnavn hvis jente, slik at vi kan bruke et modrene navn og. Hva det nye, store fylket skal drive me er det noe mindre engasjement omkring. En årsak kan selvsagt være at mange knapt vet hva fylkene driver med i dag. Videregående skoler, veier, busser og ferger, men så?


Og hva er egentlig forskjellene på Fylkesmannen og fylkeskommunen? Da blir det betydelig enklere å engasjere seg i navnedebatten. Han er opptatt av at navnedebatten har positive sider: – OsloMet har blitt kjent utrolig raskt, blant annet på grunn av det store engasjementet rundt navnevalget.


Debatten har bare bidratt til å befeste navnet, og har hatt en PR-effekt verdt mange millioner kroner. Det er jeg fornøyd me men samtidig synes jeg at man en vakker dag må lande. Det er også en annen, noe uggen dunst av debatten. Navnedebatten som splitter britene. Han skal ha opprettet det på bakgrunn av at han er fan av fotballaget Reading FC, som går under kallenavnet the Royals, og at han bor i vest-Sussex.


Navnedebatten

Dermed har han kombinert de to til sussexroyal. At brukernavnet var stjålet oppdaget ikke Keiley før sønnen hans gjorde ham oppmerksom på det. Mens roen var begynt å senke seg over StatoilHydro, vekkes vi til en ny navnedebatt. Slikt engasjerer - noe mediene nører oppunder. To grupper engasjeres i debatten (politikere og tilfeldige innbyggere) rundt to problemstillinger: navnevalg og kostnader ved å skifte.


Da høgskolestyret hadde en foreløpig diskusjon om navn i juni i år, var det tre forslag under debatt: OsloMet, Universitetet Nova og Aker Universitet. Den gang endte man opp med et foreløpig flertall for OsloMet. Kolbotn, også skrevet Kølabånn (trad. dialekt) og Kullebunden (dansk skrivemåte), er kommunesenter i Oppegård kommune i Akershus fylke.


Navnedebatten

Tettstedet er bygd på og rundt den gamle gården, og hovedtunet, som går under navnet Kullebunden hovedgår står ennå. Nr har kun ett navn. Jeg er gravid med nr 2. Nå har vi startet navnedebatten på gutten i magen, og vi er ikke helt enige. Men vi har funnet ut at mitt favorittnavn klinger godt sammen med mannens favorittnavn, dvs vi kan bruke dem begge to.


På mandag dro SV i Askim i gang navnedebatten igjen, ved å foreslå Fossum som nytt navn på en eventuell kommune bestående av Askim, Spydeberg og Hobøl. SVs bystyrerepresentant Margaretha Brovold mente at det er naturlig å finne et annet navn enn Askim hvis også Spydeberg skal være med i sammenslåingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg