torsdag 13. juli 2017

Graviditet symptomer tidlig

Graviditet symptomer tidlig

Mange er opptatt av å få vite svaret så tidlig som mulig, men det er ikke alltid like lett å tolke symptomene riktig. Noen mener de kjenner graviditeten umiddelbart, men ifølge jordmor Tove Nordahl er det lite sannsynlig at man kan merke en graviditet allerede i dagene etter eggløsning. Noen symptomer debuterer tidlig , som kvalme, andre symptomer utvikler seg smått om senn utover i graviditeten. Uteblitt mensblødning er vanligvis første tegn på graviditet.


Graviditet symptomer tidlig

Hvis man tror man er gravi er en graviditetsprøve den beste måten å bekrefte eller avkrefte det på. Men det er mulig å få noen tegn og symptomer på at man er gravi allerede før dato for forventet menstruasjon har passert. Tidlige symptomer på graviditet. Prøver du å bli gravi og lurer på om noe er på gang?


Symptomer kan komme så tidlig som i uke fem til seks. Selvom tegnene er på plass, er det ikke hundre prosent sikkert du er gravi så ta en graviditetstest eller book en time hos fastlegen. En ektopisk graviditet betyr at graviditeten utvikles utenfor livmoren. De første symptomene på ektopisk graviditet er smerte (som må lindres med sterkere smertestillende midler enn paracetamol) og blødning.


Om du opplever tidlige tegn på graviditet , kan dette være så tidlig som dagen rett etter du har hatt eggløsning, til flere uker etter at du skulle hatt din menstruasjon. Forskjellen på når du begynner å mistenke om det er graviditetstegn eller ikke, avhenger av hvor i livet ditt du befinner deg. Dette kommer også ganske tidlig etter befruktningen. Det har med hormonpåvirkningen å gjøre.


Urinveiene blir påvirket slik at de blir slappere og man får derfor ikke tømt seg skikkelig. Det er også slik at mange må opp om natten og tisse, dette holder seg som oftest gjennom hele graviditeten. Spørsmål og svar om å tisse ofte. Det er langt fra sikkert, at du har alle symptomerne, hvis du er gravid. Du kan godt være gravi selvom du ingen symptomer har.


Graviditet symptomer tidlig

Der er kun er én helt sikker måde at vide på, om du er gravid. Så hvis du velger å ta en test tidligere enn det, og får et negativt resultat, prøv igjen om noen dager. Jeg har sett en liste over symptomer på graviditet her inne, men føler at den er litt mangelfull (ikke ta det personlig du som har laget den), i tillegg til at det hadde vært greit å se når tidligst noen symptomer kommer. Ni av ti kvinner har symptomer på graviditet ved uke åtte. Derfor har jeg vært inne på et annet forum og skrevet ned når andre har kjent sine symptomer.


Hvis jeg er gravid er jeg nå i uke og kjenner meg ikke helt i topp form. Og så er der dem, der slet ingen symptomer har før slutningen af graviditeten. At forstå tegn på graviditet er vigtigt, fordi de let kan forveksles og være symptom på noget helt andet – f. De graviditetstegn du kan have i uge af graviditeten er præcis de samme, som du kan have når du er længere henne i din graviditet. Dersom diagnosen stilles ekstra tidlig , og det ikke har skjedd skade på egglederen, kan man tillate seg å avvente utviklingen. Hos en stor andel ender graviditeten i en abort uten skader.


Forløpet følges med grundig overvåkning, eventuelt nye ultralydundersøkelser, og gjentatte blodprøver (beta-hCG). Sjansen er stor for at du ikke merker noe som helst til at kroppen endrer seg så tidlig i svangerskapet, men det er lov å kjenne etter, og kanskje diskutere eventuelle symptomer med andre prøvere? Gravid symptomer uke 3.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg