tirsdag 25. juli 2017

Morsmelk på flaske

Morsmelk på flaske

Hei alle mammaer som pumper morsmelk og gir på flaske ! Har observert at det faktisk er fler av oss her, noen med spaltebarn, noen med premature barn, kanskje hjertebarn, eller andre årsaker. Ser du har fått svar, men jeg legger til dette som jeg fant på St. Frys mindre porsjoner om gangen og tin de etterhvert i kjøleskapet. Da er melken holdbar timer.


Nå sover vi fortsatt ofte på ulike rom og far er for tiden mest med baby og hentet meg når det er tid for mat. Da blir det bedre søvn på meg som også våkner av grynt etc. Viktig at du får sove så hadde brukt flaske , fulgt rådene på ammehjelpssiden ifht langsom flaske mating og satset på at det gikk greit. Enten du gir utpumpet morsmelk , eller MME – flaskemating er noe for seg selv.


Noen barn tar flasken med èn gang, mens andre kan trenge en tilvenningsfase for å få det til. Så hvordan gir man egentlig flaske ? Hvordan gir man flaske ? De aller fleste barn liker når melken har en temperatur på ca. På apoteket, hos baby-butikker og på Internett finnes mange forskjellige typer oppbevaringsenheter for melk, både som poser og kopper med lokk. Noen som vet, eller som har erfaringer? En elektrisk brystpumpe består som regel av en flaske som kobles med en slange til en pumpe med motor.


En manuell pumpe har som regel et håndtak koblet direkte på flaska. Når vi snakker om rengjøring av pumpeutstyr er det den delen av utstyret som er i direkte kontakt med melka vi tenker på. Les instruksjonen på pakken og finn ut hvor mye vann og pulver du trenger.


For mye eller for lite morsmelkerstatning kan gjøre barnet sykt. Hell det kokte vannet i en ren og sterilisert flaske. Vannet skal ha en temperatur på minimum °C. Det kommer an på flere faktorer, blant annet barnets alder og helse, om det kun får pumpet melk, eller om det får pumpet melk en gang i blant.


Oppbevaring av morsmelk. Hvis du ikke har nok morsmelk , må barnet ditt få industrifremstilt morsmelkerstatning, som er laget for likne mest mulig på morsmelk. All morsmelk er imidlertid positivt for barnet.


Derfor er det lurt, så sant det er mulig, å gi både morsmelk og morsmelkerstatning. Gi morsmelk først, så du stimulerer melkeproduksjonen mest mulig. Sminke, hudprodukter, accessories, tannpleie, hår.


Gode produkter på tilbud. Skjønnhetsprodukter på nett. Vi koser oss og han er eksemplarisk. Jeg har en nydelig liten gutt på tre uker.


Han sover to timer på natt, så våkner han for å amme ca tjue minutter før han sovner fint igjen i babynestet ved siden av meg i sengen. Så sover han to timer igjen før mat. Slik fortsetter han gjennom natten. Barn som får flaske , bør mates etter behov. Flaskemåltidet bør vare lenge nok til at barnet får dekket sitt sugebehov, anslagsvis minutter.


Størrelsen på åpningene i flaskesmokkene bør tilpasses med tanke på dette. Moderne morsmelkerstatning er basert på kumelk, men den er spesialbehandlet og tilpasset på mange måter for å gjøre den lett fordøyelig og nyttig for menneskebarn. Hygienen er viktig.


Håndmelk med rene hender eller bruk en godt rengjort brystpumpe. Fryse du ned morsmelk , vil den være holdbar i seks måneder ved minusgrader. Med Medelas morsmelkflasker kan du håndtere oppbevaring og mating av morsmelk med én og samme flaske.


Du trenger ikke lenger å helle morsmelken over på en annen flaske før du mater, noe som innebærer at mindre morsmelk går til spille. Designet for å holde på morsmelkens fordelaktige egenskaper og næring. Vask alltid hendene fr du blander flasker med morsmelkerstatning.


Flasker , kopper og utstyr til mating - Apotek Babyer blir plutselig til barn nr de begynner spise selv. Amming: myter og sannheter om amming - 11. Brystmelk eller flaske ? Morsmelk på flaske.


Morsmelk på flaske

Hvis du kan velge mellom bryst eller flaske til ditt barn, så er det en personlig avgjørelse som du som mor til barnet tar. Dersom du er usikker på hva du skal velge, kan en løsning være å prøve å gi morsmelk i en måne for så å ta beslutningen. At barnet dier hver time i et døgn eller flere er normalt og ikke nødvendigvis et tegn på at du har for lite melk.


Tegn på at du har for lite melk kan være at barnet ikke legger på seg slik det skal eller at barnet har tørre bleier. Mange som gir morsmelk på flaske lurer på hvor mye barnet bør spise til hvert måltid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg