mandag 24. juli 2017

Sjokoladekake med kakao

En sånn klassisk sjokoladekake som alle liker og som passer til alle anledninger! Kakebunnen blir saftig og myk, og fylles med en kjempedeilig, luftig sjokoladekrem. Både kaken og sjokoladekremen lages med gode mengder kakaopulver, og med det nye kakaopulveret til Dr. Noen ganger er det lov å unne seg noe ekstra godt.


Oetker, får du en virkelig god og. Saftig, samtidig tung og med en fantastisk smak av mørk sjokolade vil kaken være en herlig avslutning på et godt måltid.

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Bland ingrediensene til glasuren og rør den glatt og blank.


Sikt i melis og kakao , og kjør det til en jevn blanding. Tilsett eggeplommen og kjør det til du har en luftig og fin sjokoladesmørkrem. Du kan enten servere kaken i langpannen, eller du kan legge kaken (eller deler av den) på et kakefat eller lignende.


Fordel smørkremen over sjokoladekaken og dekorer etter smak og behag.

Nyt sjokoladekaken sammen med et glass iskald melk. Det smaker godt, samtidig som melkeglasset gir deg viktige næringsstoffer du trenger hver dag, for eksempel jod og kalsium. Se flere deilige sjokoladekaker her. Sjokoladekrem g smør 3g melis -ss kaffe (ferdig flytende kaffe) ½ ss kakao.


Bamsemums (du trenger ca. stk til en form på cm) Litt kakestrøssel ca. Super-rask sjokoladekake du rører sammen på 1-2-3! Denne falt virkelig i smak hos de minste i huset. For noen dager siden lovet jeg dere min versjon av posekaka.


Den du barer rører sammen på under et halvt minutt. Den ble veldig fluffy, lettspist og med min favorittglasur på toppen, slett ikke verst. Skoleavslutning, fest i barnehagen, dugnad eller bursdag. Enklere blir det ikke, her er langpannekaken som alltid funker. Enkel, saftig og god.


Verdens beste sjokoladekake i langpanne med glasur. Og best av alt, ikke mer avansert enn at du rører den sammen på mindre enn et kvarter. Skulle du være så uheldig å steke den litt for lenge vil den saftige sjokoladekremen på toppen redde deg.


Sjokoladekaken prikkes med en gaffel når den kommer ut av ovnen og varm glasur helles over. Så skal kaken stå i kjøleskapet og bli kald.

Her er den pyntet etterpå med sjokolade og melis. Se vår fristende samling med sjokoladekaker , enten det er i langpanne eller rund form. Glasur til sjokoladekake. To gode varianter av topping til sjokoladekake. Dette er et innsendt mattips fra LineG.


Med kakao og melis. Bak det lite avslørende navnet skjuler det seg en herlig krydret sjokoladekake med lys og mørk bunn. Kakao , muskat og kanel sørger for forførende dufter og smaker, mens smørkremen med kaffe gir litt balanse mot alt det søte. Den ser kanskje imponerende ut, men er overraskende enkel å lage.


En mektig og god kake som er rik på intens sjokoladesmak, og som egner seg godt til de spesielle anledningene. Finhakk nøtter og dadler. Da mener jeg finhakk – jeg har kjørt varm noen stavmiksere med å slurve med hakkingen! Hell ingrediensene til bunnen sammen i en foodprosessor med kraftige kniver eller i en bakebolle og bruk en kraftig stavmikser.


Ikke noe vanskelig å lage, ingen krav om å fordele glasur mellom lag eller sidene på kaken. Perfekt til en aldri så liten feiring. Eller som dessert til en liten middagsselskap (gjerne med is da). Eller å ta med på jobb og dele med gode kollegaer. Du finner sikkert en anledning.


Vider e tilbyr kaken også et variert innslag av mineralverktøy, vitaminarbeidere og plantestoff fra både mandler, dadler, egg og kakao. Da kan vi godt unne oss et stykke sjokoladekake selv om det ikke er “skrotmatdag” som vi kaller det her hjemme! Nyt litt kake – og få godt humør, topp konsentrasjon og hukommelse tilbake!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg