onsdag 12. juli 2017

For høyt kolesterol

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Høyt kolesterol gir normalt ikke symptomer. Det regnes ikke som en sykdom i seg selv. Balansen mellom LDL- og HDL- kolesterol er imidlertid viktig for å unngå sykdom.


Andre risikofaktorer som røyking, høyt blodtrykk, overvekt og diabetes er også viktige, og det er viktig at legene ser disse i sammenheng med kolesterolnivåene.

Jo mer mettet fett vi spiser, jo mer uheldig kolesterol produseres i kroppen vår slik at fettet skal bli fraktet rundt. Noen mennesker har en arvelig form for høy kolesterol som kalles for familiær hyperkolesterolemi (FH). Høye kolesterolverdier gir normalt ingen symptomer, og det synes heller ikke utenpå. Det går an å være slank og ha høyt kolesterol , og det går an å være overvektig og ha helt fine kolesterolverdier. Som regel oppdages høyt kolesterol når man tar en blodprøve hos legen, eller annen helsesjekk.


Totalkolesterol er total mengde kolesterol i blodet og inkluderer HDL- kolesterol og LDL- kolesterol. Kolesterol er et fettstoff og en viktig byggesten i kroppen din. Symptomer og tegn på høyt kolesterol.

Pasienter med høyt kolesterol merker ikke tilstanden før en hjerte- og karsykdom har utviklet seg. Hjertekrampe, hjerteinfarkt og hjerneslag er ofte de første symptomene på høyt kolesterol. Har du høyt kolesterol anbefales du å følge rådene for hjertevennlig kost. Dette er høyt kolesterol. Men det kan bli for mye kolesterol , og det kan føre til hjertesykdom.


Allmennlege Brynjulf Barexstein og spesialist Olaf Rødevand forklarer. Høye nivåer av kolesterol i blodet (hyperkolesterolemi) øker risikoen for hjerte- og karsykdommer. I dag bruker omkring en halv million nordmenn statiner.


Sjekk hva som er normale koelsterolverdier, hva er høyt , normalt og grensehøyt kolesterol. Sjekk tips for kolesterolsenkende kosthold. Les hva som er årsaker til høyt kolesterol og andre risikofaktorer ved høyt kolesterol. Normale kolesterolverdier er avhengig av kjønn og alder.


Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Kjøp ullgensere for men, norske luer og merino ul gensere for damer og men. Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt. Finn laveste nettpris her.


Ved hjelp av kosthold- og livsstilsendringer kan du redusere mengden kolesterol i blodet.

Hva er kolesterol ? Du bør måle kolesterolnivået ditt jevnlig. Det måles enkelt hos legen via blodprøve. Dersom denne prøven viser at du har forhøyet nivå av kolesterol , bør legen din tilby deg en måling av LDL- kolesterol , HDL- kolesterol og triglyserid. TV-helse publiserte 20. Det er i dag faglig enighet om at høyt kolesterol er en viktig risikofaktor for utvikling av hjertesykdom som angina pectoris (hjertekrampe) og hjerteinfarkt.


Det viser også statistikken for salg av kolesterolsenkende midler. Begge grupper fikk oftere infeksjonssykdommer enn de som hadde vanlig nivå av HDL- kolesterol. Det tyder ifølge forskerne på at det er en sammenheng mellom HDL- kolesterol og immunforsvaret.


Med forhøyet kolesterol mener man vanligvis LDL- kolesterol , såkalt dårlig- eller farlig kolesterol. Behandling av høyt kolesterol. Men også totalkolesterol eller nivået av fettsyrer kan være forhøyet. Endringer i kostholdet kan redusere LDL- kolesterol og triglyserider. Her er anbefalinger fra National Cholesterol Education… Bønner og nøtter vs.


Har man høyt kolesterol , er det viktig å begrense inntaket av mettet fett og kolesterol med kosten, og helst unngå transfett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg