fredag 14. juli 2017

Hund sjokolade

Lynrask hjemlevering av hundemat av kvalitet. Bestill på nett - rask levering! Høy kvalitet, tilpasset din hund. Levert raskt og gratis på døren. Når kun det beste er godt nok!


Sjokolade og Søtsaker du kan gi bort i Gave eller unne Deg Selv.

Let adgang til klinikken fra motorvej. Kakaobønner inneholder teobromin som er giftig for hunder. Alle produkter som inneholder kakaobønner kan gi forgiftning.


Kontakt veterinær hvis hunden din har spist en farlig mengde sjokolade eller kakaoprodukt. Giftinformasjonen svarer ikke på forgiftninger hos dyr fra allmenheten. Hva gjør jeg hvis hunden spiser sjokolade ? Man skal ikke vente til hunden får symptomer, men reise med en gang. Hos veterinæren vil hunden får brekkmiddel.


SJOKOLADE : Om hunden får i seg sjokolade , kan det være fatalt for den.

Regnestykket i saken kan du bruke til å grovt regne ut om mengden kan føre til forgiftning, men følg uansett nøye med på om hunden får symptomer på forgiftning. Kjøp heller hundesnacks hos Felleskjøpet, eller lag hjemmelaget hundegodis, dersom du ønsker å gi hunden noe ekstra godt i ferien. I kakaobønner finnes stoffet teobromin. Hunder tåler ikke sjokolade. Dette stoffet er ikke farlig for oss mennesker, men for hunder kan det føre til forgiftning eller i verste fall død.


Jo mørkere sjokoladen er, desto farligere er den, siden kakao er den verste ingrediensen. Kakao inneholder teobromin, som er giftig for hunder. Det er selvsagt et spørsmål om hvor mye hunden spiser, og det varierer mellom hvert enkelt tilfelle.


Noen hunder kan spise en hel konfekteske, mens andre får problemer etter noen få biter. En stor hund kan spise ganske mye mer sjokolade enn en liten hund før effekten merkes. Det er også verdt å huske på at forskjellige typer sjokolade har forskjellige nivåer av teobromin. Kakao, kokesjokolade og mørk sjokolade har høyest nivå, mens melkesjokolade og hvit sjokolade har det laveste nivået.


En liten mengde sjokolade vil. En hund som har fått i seg tre til fire biter tyggegummi med xylitol bør behandles av veterinær. Et gram xylitol kan være farlig for en middels stor hund. Mørk sjokolade inneholder mer theobromin enn lys sjokolade.


Alkohol er langt giftigere for hunder enn mennesker og kan i større doser medføre at hunden ender i koma eller dør. Koffein har derimot samme effekt på hunder som sjokolade , og bør derfor.

Man må også passe på mat-allergier mot kjøtt, mais, hvete og soya. Kakao og sjokolade kan være livstruende for hunder (trolig også for katter og hester). Inntak av sjokolade kan blant annet forårsake takykardi, hallusinasjoner, alvorlig diaré, epileptiske anfall, hjerteinfarkt, innvendige blødninger eller død.


Vi lister opp den sjokoladen som er farligst for hunder , og gir ledetråder til å avgjøre hvor alvorlig en eventuell forgiftning er. Og hva skjer hvis hunder spiser sjokolade ? Det avhenger faktisk av hvor mye og hvilken type sjokolade en hund spiser. Selv små mengder sjokolade kan gi uregelmessig puls og åndedrett, i verste fall kan hunden bli forgiftet.


Teobromin er årsaken til at hunder kan bli forgiftet om de får i seg sjokolade. Leste et innslag om at hunder kan bli forgiftet av å spise sjokolade og at dødelig dose av lys melkesjokolade er 5gram pr kilo kroppsvekt. Jeg har en valp på 3mnd som fortærte en hel STOR crispo sjokolade for dager siden men har ikke sett tegn på noe. Usikker på hvor mye.


Han hadde en bit i munnen som jeg tok ifra han. Fant en bit i sofaen. Er snakk om slike sjokoladebiter fra smågodt hyllene. En karamell med sjokoladetrekk. Det kan være snakk om så lite som den biten han hadde i munnen.


Skal han også få lørdagsgodt bør det altså kjøpes i en dyrebutikk hvor de har eget snop for hunder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg