mandag 31. juli 2017

Barn tannlege kontroll

Time på dagen og lang åpningstid. Oslo Tannlegesenter midt i sentrum! BARE VED SYKDOInfotjenesters trygderettsrådgiver Isabell Appelgren sier det bare er ved sykdom eller oppfølging av sykdom at foreldre har rett på omsorgspenger for å følge barnet til lege eller tannlege. Barn med høy risiko for hull i tennene kan benytte andre fluortilskudd i tillegg til tannpuss med fluortannkrem.


Ekstra fluor finnes i form av tabletter (3-år), skyllevann og tyggegummi (de to siste kan være aktuelle for barn over år).

Spør tannlege eller tannpleier om ditt barn har behov for ekstra fluor, og følg anbefalt dosering. De fleste barn treffer tannpleiere og tannleger først når de er tre år, sier tannpleier Beate Kydland. Det vanligste er at barna kalles inn til tannlege den høsten de er tre år, men alle skal ha vært til kontroll før de fyller fire. Når barnet er fra tre til fire år gammelt bør tenner og munnhule undersøkes av tannlege eller tannpleier. Barna skal vennes til tannhelsekontroll og det er viktig at barnet vennes til kontroll av tenner og munnhule uten at det forbindes med ubehag.


Hvor ofte vil barn og ungdom bli innkalt til tannhelsekontroll? Det viktigste er at foreldrene stoler på tannlegen eller tannpleieren. Mange synes ikke det er kjekt å gå til tannlegen selv, og overfører dette, bevisst eller ubevisst, til barna.

Foreldrene kan gi barna trygghet ved å snakke om tannlegen , og fortelle at alle må til undersøkelse, hvert eller annethvert år. Det er vanlig at dette besøket blir tilvenning for barnet. Ungen kan prøve ” stolen ” , og kikke på utstyr. Men det skal og foretas en kontroll av munnen og sjekke om det er hull. Som hovedregel gjelder retten til å være hjemme med syke barn dager årlig, eller hvis du har eller flere barn , sier Svenneby.


Dersom barna har en kronisk sykdom kan man få utvidet kvote. Det er også mulig å få pleiepenger fra NAV hvis barna er til behandling på sykehus. Dette fastsettes ut fra barnets behov for tilsyn og pleie.


Barn i alderen til år, som var henvist fordi de ikke lot seg tannbehandle på grunn av sin atfer ble fordelt i to grupper, gjort sammenlignbare for grad av angst, alder og kjønn. En gruppe fikk tradisjonell tilvenningsbehandling ( kontroll ), mens den andre fikk lystgass i tillegg (forsøk). Min kjære har en arbeidsplass som trekker ham i lønn når han er hjemme med barn pga syk barnepasser og når han fulgte sønnen til kontroll på sykehuset. Edit: Han var borte 5t v. Arbeidsmiljølovens §12-bestemmer at man har krav på å få fri for å følge barn til lege i forbindelse med sykdom. Dette gjelder inntil barnet er fylt år.


Det er imidlertid uklart om dette også gjelder rutinekontroll hos lege eller tannlege. Tanntråd bør brukes regelmessig, men hver dag er ikke nødvendig. Bestille time hos tannlege i Oslo?

Ta kontakt med våre tannleger her! Hvor mye støtte som gis avhenger av hvor stor bittfeilen er. Det er den offentlige tannhelsetjenesten som har ansvaret for å kalle inn og kontrollere barn og ungdoms tenner. Om man velger å gå til privat tannlege med sitt barn vil det offentlige ikke dekke denne behandlingen.


Legen vurderer om barnet går normalt (hælen i gulvet først og fraspark med tærne). Mange barn i denne alderen vil ha en lett inntåing når de går, uten at dette er unormalt. Legen undersøker om guttebarn har testikkelen liggende nede i pungen.


Benzodiazepiner for kontroll av angst. Møtte en tannpleier med null kompetanse på barn. Med tidligere barn har tannpleier gjort ting så enkelt og lite avansert som mulig på første kontroll.


Denne gangen ble barnet skremt av tannlegestol, metallselskaper osv. Avskrekkende for et så lite barn , som resulterte i at barnet ikke vill åpne munnen igjen. Moss Tannklinikk holder til i Moss. Se kart, veibeskrivelse, prisliste, tjenester, anbefalinger og erfaringer på Tannlege. Inngåelse av avtale med privat tannlege ) Hvis en fylkeskommune ønsker å inngå avtale med privatpraktiserende tannlege om behandling av prioriterte grupper som nevnt i § 1-bokstavene a-e, skal den kunngjøre at interesserte kan melde seg.


Avtale skal inngås med den som er faglig best skikket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg