tirsdag 11. juli 2017

Generell angst

Få fjernet angst på min. Generalisert angstlidelse defineres som uttalt bekymring, angst , nervøsitet og anspenthet de fleste dager i minst seks måneder. Angsten er der hele tiden, og den er ikke forbundet med spesielle situasjoner. Tidlig i sykdomsforløpet vil legen utføre en generell kroppsundersøkelse for å utelukke underliggende sykdom. Såfremt ikke sykdomsbildet endrer seg påfallende, er det liten grunn til stadig å gjenta slike undersøkelser ved senere oppblussinger av angsten.


Man klarer ikke å slappe av.

Det er ofte ting eller hendelser i dagliglivet som blir gjenstand for overdreven angst. For å få denne diagnosen må tilstanden ha vart i minst seks måneder. Hei, Ønsker å høre fra dere som er diagnostisert med generell angst.


Hvordan opplever dere dette? Hvilke symptomer har dere og hvor ofte? Har dere angst for noe spesifikt, eller er det bare en følelse av konstant frykt?


Har lest en del om angst og hvor viktig det er å fronte det som gir angst. Hva med generell angst ? Den handler om å ha angst for hva som helst.

Alltid hyggelig å ha noen å snakke med om angsten. Jeg søkte dette forumet, fordi jeg vet mange som ikke har angst forstår situasjonen vi er i. Jeg har masse erfaring med angst , jeg har hatt det hele livet med både gode og vonde perioder. Så håper virkelig jeg kan bidra med noe for alle og en vær. Jeg er jo selvfølgelig livredd. Jeg vet ikke hvordan det er for deg, da du utdyper ganske lite om hvilke situasjoner som gir deg angst.


Jeg har selv slitt ganske mye med angst (ja, fortid), sosial angst , angst for kollektiv transport, eller angst som kommer når jeg går ute alene, irrasjonell angst som for eksempel å gå over veien (ikke for å bli påkjørt, men fordi jeg følte meg som en slags byrde for bilene som stoppet). Har gått på cipramil i to år, 60mg, den har hjulpet meg mye mot panikkangsten, men ikke selveste generelle angsten og ikkeno særlig med depresjonen heller. Valium funker ikke lenger på meg, kan ta 10mg, men da blir jeg bare sløv i kropp. Symptomer på angst kan midlertidig forverre seg under alkoholabstinenser eller benzodiazepinabstinenser.


Generell angstlidelse er preget av overdreven angst og bekymring i hverdagen uten åpenbar grunn. Personer med symptomer på generell angstlidelse kan ikke slutte å bekymre seg, og er ofte bekymret for alle aspekter av livet. Ofte er bekymringen urealistisk eller uforholdsmessig for situasjonen. Symptomer på generell angst er blant annet søvnproblemer, rastløshet, irritabilitet, hodepine, skjelvninger, samt andre fysiske og psykiske problemer. Hvis det ikke behandles kan angst føre med seg store utfordringer i hverdagen, og andre problemer slik som depresjon og stoffmisbruk.


Da jeg var i begynnelsen av årene, fikk jeg angst i form av panikkangst og generell angst. Jeg gikk til psykolog og fikk hjelp til å takle panikkangsten. Den generelle angsten ble bedre, men ikke borte.

Etter ca år, begynte jeg på Seroxat og i løpet sv kort tid var det som livet mitt ble startet på nytt. All angsten forsvant. Denne terapien virket bedre mot angst enn vanlig behandling Over prosent av pasienter med generell angst ble friske eller mye bedre etter tolv timer med såkalt metakognitiv terapi.


Angst har også i seg selv mange ansikter. Følelsen av åndenød er gjerne hyperventilering, som igjen kan være en årsak til svimmelhet. Kvalme er et underkjent symptom på angst. Om lag prosent får en angstlidelse i løpet av livet.


Ofte opptrer angst i kombinasjon med depresjon. Det kan være vanskelig å kjenne forskjell på bekymringer og angst , eller å vite hvordan du kan forhindre at angsten utvikler seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg