tirsdag 25. juli 2017

Smerter midt i brystet

Brystsmerter er smerter av alle typer som oppleves å komme fra brystet. Det kan dreie seg om alt fra bagatellmessige årsaker, som fordøyelsesbesvær og stress, til alvorlige medisinske akuttsituasjoner som hjerteattakk og blodpropp i lungene. Sterke smerter midt i brystet som oppstår plutselig og ikke har vært tilstede tidligere, og som ikke har en åpenbar årsak som for eksempel fall eller slag mot brystet , er kjennetegn på det som kan være akutt, alvorlig sykdom.


Med sterke smerter menes her grad eller høyere på en skala fra til hvor er verst tenkelig smerte. Reflukssykdom og vevsendringer som kan forklare dysmotilitet i spiserøret må være utelukket. Noen har smerter over lengre ti andre har kortvarige og mer akutte smerter.


Kardiolog Wasim Zahid svarer på spørsmål fra en ung mann som opplever stikkende smerter i brystet ved trening. Det ene er plutselige smerter midt i brystet , og det andre er akutt tungpustethet, sier direktør ved hjerteavdelingen på Haukeland universitetssykehus Jan Erik Nordrehaug til NRK. Smerter midt inne i brystkassa er typisk for.


Smerter midt i brystet

Dette kan være et tegn på en rekke ulike sykdommer, både alvorlige og ufarlige. Heldigvis er årsaken bak ofte mer harmløs enn man frykter selv. Ustabil angina pectoris eller hjerteinfarkt. Kan gi plutselig dyspné, takypné, respirasjonsavhengige brystsmerter og hoste.


Eventuelt hemoptyse. Akutt oppståtte sterke smerter i brystet kan være tegn på alvorlig sykdom og bør føre til at man kontakter lege umiddelbart. Finn laveste nettpris her. Som nevnt finnes det en rekke mulige årsaker og diagnoser til vondt foran i brystet – symptomene må sees i helhet. Men blant annet refererte smerter fra nærliggende muskeldysfunksjon eller leddrestriksjoner (i brystryggen, brystet og skulder) kan gi smerter i brystet.


SVAR: Hei Takk for spørsmål! Dette er det mange som spør om og lurer på, og det er ikke så rart. Der opstår stærke smerter midt i brystet , som ikke lindres af nitroglycerin og som varer længere end min.


Ondt i brystet fører hyppigt til, at man kontakter sin læge. Mange er bange for, at der er noget galt med hjertet. Men så slemt behøver det ikke at være.


Smerter midt i brystet

Kondritt betyr betennelse i brusk og kosto (costa) betyr ribben. Sykliske smerter i brystene kan begynne opptil to uker før menstruasjonen. Ikke-sykliske smerter kan være skarpe og brennende. Både plutselige smerter midt i brystet og akutt tungpustethet er vanlige symptomer på hjerteinfarkt, men kan altså også skyldes et angstanfall.


Hva skyldes smerter i brystet ? Funksjonsfeil eller hjertelidelse? Ta alltid brystsmerter alvorlig. Ifølge DiagnosisPro.


Mange opplever stor redsel for hjerteinfarkt når de kjenner smerter i brystet. Hvis du har ett eller flere av symptomene under, eller har høy risiko for hjertesykdom, bør du søke legehjelp. Gallesteinsanfall gir ofte plutselig innsettende smerter i høyre side av magen under ribbensbuen.


Kan også gi opphav til smerter strålende ut i brystet. Lungebetennelse og lungehinnebetennelse kan gi brystsmerter. Smerten forverres ofte når du hoster eller ved dyp innånding.


Smerter midt i brystet

De aller fleste stikkende smerter i brystet skyldes smerter i muskulaturen mellom ribbeina. Det vanlig er at smertene kommer ved bevegelse eller når man puster dypt inn, og man er ofte veldig øm når man klemmer på muskulaturen i brystkassen. Du kan lese litt om smerter i brystkassen her. Det finnes andre årsaker til at man har stikkende. Hva kommer brystsmerter av?


Har de siste månedene vært plaget mer og mer med vondt i brystet når jeg puster inn. Det kommer og går i litt perioder. Det føles ut som om det er selve brystet.


Smerter midt i brystet

Ingen andre reaksjoner fysisk som hjertet, puls, svette, etc. Det er kun veldig press mot brystkassa på innpust. Det er særlig to symptomer du skal ta svært alvorlig når det gjelder hjerteinfarkt. De kan være meget intense og innsnevrende.


Smertene ved hjerteinfarkt sitter midt i brystet.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg