torsdag 6. juli 2017

Bihulebetennelse gravid

Slipp deg løs blant 2varemerker og finn dine favoritter. Se våre mest populære produkter. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Luftveisinfeksjoner smitter som regel ved dråpeinfeksjon ved at en forkjølet hoster eller nyser i nærheten av deg.

Bihulebetennelse smitter ikke, men det begynner ofte med en forkjølelse, og forkjølelsen kan være smittsom. I sjeldne tilfeller kan bihulebetennelse forårsake alvorlige problemer som påvirker hjernen og øynene. Når jeg var gravid med første slet jeg med ekstrem svangerskapskvamle, og spydde flere ganger daglig. Og fikk bihulebetennelse når jeg var ca mnd på vei. FY FAEN for et helvete.


Legen sa det tok dager med antibiotika, og uker uten :P Så han ville helst at jeg ikke skulle ta noen form for medisin, bare skyll med saltvann. Ved vanlig forkjølelse er det ofte samtidig betennelse i slimhinnen i nesen og i bihulene.

Ikke alle merker noe særlig til betennelsen i bihulene. Dersom utførselsgangen fra en bihule tettes til vil trykket inne i bihulen øke, og det oppstår smerter. Det er ikke alltid man får antibiotika mot bihulebetennelse , da det oftest går over av seg selv. I kjølvannet av en forkjølelse kommer av og til bihulebetenn else.


Nesespray som inneholder kortison kan være aktuelt å bruke mot kronisk bihulebetennelse , men det er en reseptbelagt medisin legen må vurdere, svarer Rustan. Jeg er naturlirligvis veldig redd for å miste fosteret pga infeksjonen. Kronisk bihulebetennelse kan også komme av allergi mot en type sopp som finnes i bihulene og i luften. Hvem får kronisk bihulebetennelse ? Disse faktorene kan øke risikoen for å utvikle kronisk bihulebetennelse : Allergier, spesielt mot ting som finnes i luften året rundt. Dette kan være allergi mot mid husdyr eller muggsopp.


Plagen kan være av akutt eller kronisk art og oppstår gjerne i forbindelse med en vanlig forkjølelse, eller et allergisk utbrudd. Gravide kan også plages med bihulebetennelse og tett nese som følge av naturlig hevelse i neseslimhinnene under graviditeten. Jeg har vært plaget med kronisk bihulebetennelse i perioder, og nå er det på an igjen.


Verre enn noensinne. Jeg kommer IKKE til å presse ut noen unge med dette hodet mitt.

Etterhvert blir en forsåvidt ganske flink, selv om det er litt ubehagelig. Len hodet forover og vend øret mot vasken. Hold munnen åpen hele tiden, og konsentrer om å puste gjennom den. Skyll gjerne begge veier.


På helsekost: Fenumax er også veldig bra. Ikke den ta hvis du prøver å bli gravid ). Hilsen en med kronsik bihulebetennelse. Gravid med bihulebetennelse - Ringblomst Jepp, det er meg.


Jeg skyller og skyller med nesehornet mitt, men. Vanlige symptomer er feber, smerter i panne, tenner og kinn. Vknet opp i dag med flelsen av ha blitt sltt ned. Ubehandlet bihulebetennelse kan gi varig skade av slimhinne i bihule og nese. Ved akutt bihulebetennelse som oppstår etter en forkjølelse, får man smerter over et eller flere par av bihulene, vanligvis i dem som ligger over kjeven.


Infeksjonen gjør at det dannes puss eller verk i bihulen. Vi har to kjevehuler, to pannehuler, mange små bihuler rundt nesen og en bihule inn mot hjernen. Det er i kjevebihulene og pannebihulene det er vanligst å få bihulebetennelse.


Har du blitt gravid mens du brukte p-piller? Det er ikke vist at bruk av p-piller under tidlig graviditet gir økt risiko for skader hos barnet. Veie nytte m ot risiko.


Noen gravide har en alvorlig sykdom der det er nødvendig å bruke medisiner også i svangerskapet. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg