tirsdag 11. juli 2017

Hvitt kjøtt

Mengden jern avgjør om kjøttet er hvitt eller rødt. Svinekjøtt inneholder jern, akkurat som andre typer kjøtt og fisk. Det er nettopp jern i muskelfibrene som antas for å være kreftfremkallende. Men det er ulik mengde jern i ulike typer kjøtt.


Hvitt kjøtt

Både hvitt og rødt rent kjøtt inneholder lite fett og har begge et høyt innhold av en rekke livsnødvendige næringsstoffer. Oppskrifter til alle anledninger! Sunn - rask - familien - kos - gjester - tradisjon. Kunnskap om kjøtt og egg, oppskrifter og tilberedning av mat finner du på matprat.


Velg hvitt kjøtt , rent kjøtt og magre kjøttprodukter med lite salt. Med hvitt kjøtt menes kjøtt fra fjærkre som kalkun og kylling, mens rødt kjøtt er kjøtt fra storfe, sau, geit og svin. Begrens mengden rødt kjøtt og bearbeidede produkter av rødt kjøtt til 5gram per uke. Selv om svinekjøtt får en hvit farge når det varmebehandles så er dette kjøttet altså kategorisert som rødt kjøtt. Viltkjøtt, for eksempel kjøtt fra rein og elg, er vanligvis magrere enn kjøtt fra husdyr.


Plantebasert kosthol derimot, reduserer risikoen for kreft. Forbruket av hvitt kjøtt øker. Etter en liten dump i den eventyrlige forbruksutviklingen de siste par år, ser vi nå igjen en gledelig økning, sier Åse Kringlebotn, kommunikasjonssjef for matfag og ernæring i Nortura.


Verksemdene som produserer kjøtt og kjøttvarer er ansvarlege for at kjøttet er trygt. Mattilsynet fører tilsyn med at verksemdene fylgjer regelverket. Bakgrunn: Denne ørreten kan ha hvitt kjøtt I noen vann i Norge kan du fiske ørret som har lyst kjøtt. Hva er det som gjør at noen ørreter er hvite , mens andre er røde?


Hvitt kjøtt

Forskjellen mellom rødt kjøtt og hvitt kjøtt varierer, avhengig av hvem du snakker med. Som en generell regel, folk bruker begrepet hvitt kjøtt å henvise til kjøtt som er bleke før de er kokt, for eksempel fjærfe, svinekjøtt og fisk. Pinsemat med hvitt kjøtt ons.


Og det er vel nettopp det vi ønsker oss for pinsen, godt vær så vi kan være mest mulig ute. Som andre høytider skal også pinsen feires med god mat. Men du får flere uønskede, usunne stoffer på kjøpet når du spiser kjøtt.


Hvitt kjøtt

Derfor bør du velge en riktig type kjøtt , tilberede kjøttet på en sunn måte og ikke spise for mye. Kjøtt er næringsrikt. Det farligste kjøttet er kjøttet som er bearbeidet og konservert ved røyking eller ved å tilsette nitrat, nitritt eller salt. Velg ubearbeidet kjøtt eller bytt til hvitt. Reduser inntaket av bearbeidede kjøttvarer ved å velge rene råvarer med lite fett og salt i stedet.


For de som har for høyt inntak av bearbeidet rødt kjøtt , anbefaler helsemyndighetene å erstatte dette med kjøtt fra kylling og kalkun. Trodde du det var sunt å spise svinekjøtt? Nei, sier myndighetene.


Hvitt kjøtt

Mer om kostrådene knyttet til kjøtt. Rent kjøtt uten synlig fett har et lavt. Hvitt kjøtt er kjøttslaget med lavest fettinnhold.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg