mandag 3. juli 2017

Forskjellige psykiske lidelser

Her følger en oversikt over ulike typer psykiske lidelser. Denne quizen beskriver ni forskjellige. Klassifiseringen av personlighetsforstyrrelser er under omlegging internasjonalt.


Flere forstyrrelser ligner andre psykiske lidelser , for eksempel ligner tvangspreget personlighetsforstyrrelse tvangslidelse og schizotyp forstyrrelse ligner schizofreni. Det som tidligere ble betegnet som psykopati kalles nå antisosial personlighetsforstyrrelse. De vanligste lidelsene er angst og depresjon.

På denne nettsiden finner du mer informasjon om psykiske lidelser og om tiltak som kan hjelpe, med spesiell vekt på kognitiv terapi. Hva er psykiske lidelser ? Samlebetegnelsen psykiske lidelser er svært omfattende, og dekker et vidt spekter av tilstander. Dødsfall, vold eller en vanskelig arbeidssituasjon kan være årsaker til psykiske lidelser og plager. Psykiske lidelser medfører ofte endring i atfer men ikke bestandig.


Det er imidlertid svært vanlig at mennesker med traumeplager også har andre psykiske lidelser som depresjon, angstlidelser, rusproblemer, spiseforstyrrelser og personlighetsforstyrrelser. Vi vet også at mennesker som har opplevd vold og overgrep i oppveksten har en forhøyet risiko for å utvikle psykiske vansker generelt. Intervjuet kartlegger psykiske lidelser , som forskjellige typer angst, depresjon og rusbrukslidelser.

Ett personlighetstrekk ligger bak nesten all psykisk sykdom Helt ulike psykiske lidelser , som depresjon, rusbrukslidelser og psykoser, knyttes til det samme trekket i personligheten din, ifølge norsk forskning. Det spørres også om mottatt behandling for psykiske lidelser. Boken avsluttes med EUs charter om en kombinert tilnærming til mental og fysisk helse. Noen pasienter med alvorlige psykiske lidelser kan ha behov for langvarige tjenester. De psykiske lidelsene oppleves svært forskjellige og alle psykiske lidelser kan gi bedre og dårligere perioder.


Det kan være snakk om at symptomene kommer tilbake etter perioder med bedre fungering - personen opplever et tilbakefall. Dette kan også gjelde barn og unge. Symptombildet vil kunne svinge såpass sterkt at det er snakk om faser. I de offisielle diagnosesystemene inndeles depresjon etter alvorlighetsgra type og forløp. Det finnes flere forskjellige former for depresjon.


Det er spesielt viktig å avgjøre alvorlighetsgrad og type depresjon, fordi dette har stor betydning for hvilken behandling personen skal tilbys. Det er først i løpet av de siste hundreårene at man har blitt mer interessert i ulikhetene mellom de forskjellige formene for psykiske funksjonshemninger og lidelser. Drøft forskjellige perspektiver på psykopatologi. I denne oppgaven vil jeg gå nærmere på hvordan vi kan forstå en psykisk lidelse. En særlig utfordring ved diagnostisering er det at kjennetegn (symptomer) på forskjellige psykiske lidelser overlapper, det vil si at samme symptom kan være en indikasjon på flere tilstander, for eksempel energitap sees ved både depresjon og schizofren psykose.


For det andre er det nå omfattende data fra store studier som viser at psykiske og mentale tilstander er assosiert med betydelig redusert serumnivå av essensielle næringsstoffer. Tarmdysbiose: For det tredje er det begynnende (men voksende) bevis for at psykiske lidelser kan være knyttet til dysfunksjon i tarmens mikrobiom. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.

Studerte hjerterytmen hos barn Kunnskap om hvordan hjerter slår på litt forskjellige måter, kan på sikt hjelpe oss å forstå psyken vår bedre, ifølge Charlotte Fiskums doktoravhandling. I denne boken gis en oppdatert og integrert innføring i forskjellige måter å forstå årsaker til psykopatologi. Videre blir ulike typer av behandling og deres effekt presentert. Psykisk helsearbeidere i Bjerkreim kommune jobber daglig med personer som har ulike psykiske helse utfordringer , soAngst: Angst er en følelse av uro, anspenthet og nagende forventning om at noe farlig kan hende eller overdreven fryktreaksjon på helse. Ulike psykiske lidelser.


Brosjyrer om psykiske lidelser Prosjekttema Lage brosjyrer basert på Rådets temahefter om forskjellige psykiske lidelser. Organisasjon Rådet for psykisk helse Org. Fred Holsten Professor dr.


Ved diagnostisering av søvnproblemer ved psykiske lidelser er det viktig å skille mellom insomni, døgnrytmelidelser, søvnrelaterte bevegelseslidelser, parasomnier (for eksempel søvngjengeri, natteskrekk osv), hypersomnilidelser og søvnrelaterte respirasjonslidelser fordi disse behandles forskjellig. Mennesker med autisme synes å være mer sårbare enn befolkningen forøvrig for å utvikle psykiske lidelser , særlig angst og depresjon. Selv om ikke alle forskningsresultater er entydige, viser de fleste studier at psykiske lidelser forekommer oftere hos personer med autisme og utviklingshemming enn hos personer som bare har utviklingshemming.


Her konkluderer forskerne med at det for personer med alvorlige psykiske lidelser som schizofreni, schizoaffektive lidelser , psykoser og bipolar lidelse er det usikkert om fysisk aktivitet har effekt på fysisk form og symptomer på angst og depresjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg