torsdag 20. juli 2017

Ørebetennelse voksne varighet

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Vi har mange som kommer til oss fordi de har vondt i ørene, og ørebetennelse er en vanlig årsak.


Dette går som oftest over av seg selv, men hvis plagene vedvarer kan det bli aktuelt med behandling hos øre-nese-hals-spesialist. Det er vanlig at det tar tre uker fra den akutte ørebetennelse er på sitt verste, gjerne når trommehinnen sprekker, og til man føler at hørselen er normalisert. Dette er også grunnen til at man hos barn anbefaler en ny sjekk i ørene etter tre uker, slik at man kan bekrefte at tilstanden er tilhelet. Før fylte år vil av alle barn ha hatt sykdommen.


Tilstanden opptrer sjeldnere hos større barn og voksne. Enkelte barn er mer utsatt enn andre, og ørebetennelse forekommer oftere hos barn med foreldre eller søsken som har vært plaget. Det er noen år siden jeg hadde ørebetennelse , men jeg ble bare sendt til øre-nese-hals på sykehuset hvor de stakk hull slik at væsken kom ut.


Var vondt en stund etter det. Barnet kan fint gå i barnehagen med ørebetennelse dersom allmenntilstanden er god og barnet ikke har feber. Feber vil si en temperatur på grader eller mer målt i endetarmen.


Gode råd ved ørebetennelse. Trykket er lavest når man sitter eller står. Større barn og voksne kan derfor med fordel sove med hodet litt høyt. Les videre for å lære mer om ulike årsaker, og om når du bør ta kontakt med lege.


Hvert tiende barn i førskolealder har hatt ørebetennelse mer enn fire ganger i løpet av et år. Dag fire med smertefull ørebetennelse her – takk for dette blogginnlegget, det er enda vanskelig å finne noe vettugt om ørebetennelse hos voksne på nettet. En sjelden gang kan en ørebetennelse spre seg til beinet bak øret – processus mastoideus. Dette kan gi smerter, hevelse og ømhet bak øret.


Antibiotika er viktige og effektive medisiner for behandling av infeksjoner som skyldes bakterier. Ved ørebetennelse klarer de aller fleste seg uten antibiotika. Uriktig bruk av antibiotika kan føre til utvikling av resistente bakterier. Det vil si at antibiotikabehandling ikke lenger har effekt på disse bakteriene. Ifølge Mayo Clinic, oppstår den vanligste ørebetennelse hos voksne i det ytre øret, og er ofte kalt svømmer øre.


Denne typen infeksjon skjer når fuktighet er fanget i øregangen fra bading, bading eller eksponering for et fuktig miljø. Har ikke erfaring med ørebetennelse hos voksne , men har hatt ett ørebarn som har hatt det utallige ganger. Akutt mellomørebetennelse hos barn er den vanligste grunnen til øresmerter.


Alle kan få en ørebetennelse , men barn har større sannsynlighet for å få det enn voksne. Jeg fikk det første gang i voksen alder og har hatt noen runder med det etterpå. Andre tegn på ørebetennelse hos barn er nedsatt hørsel, irritabilitet og. Ved et mer langtrukkent forløp, mistanke om komplikasjoner eller dersom sekresjon fra øret varer i mer enn to.


Voksne skal også behandles med antibiotika straks. Hos unge voksne forårsakes lungebetennelse ofte av mykoplasma. Jeg tror jeg har fått ørebetennelse.


Grunnen til at jeg lurer er at det ikke bare er kjempe kjempe vondt i øret på venstre side, men jeg har litt vondt i kinnet også og litt i munnen på samme siden. Får jeg medisiner mot dette hos legen? Gidder liksom ikke dra med meg små barn til legen imorgen. I ett av fire tilfeller hos barn, er ørebetennelse ikke forårsaket av en bakteriell infeksjon, men av et virus.


Virus er også en vanlig årsak til ørebetennelse hos voksne. Virusinfeksjoner er generelt mye mer vanskelig å kontrollere. Komplikasjoner hos voksne Selv infeksjoner iblant klare om å gå, må man ta hensyn til komplikasjoner. Infeksjon i mellomøret.


Vanlig komplikasjon til øvre luftveisinfeksjon. Bakteriell årsak finnes hos 30–. Mer enn av barn har hatt minst én akutt mellomørebetennelse før skolealder.


Barn som går i barnehage eller har søsken som går i barnehage, er spesielt utsatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg