fredag 28. juli 2017

Urinveisinfeksjon gravid symptomer

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger.


Urinveisinfeksjon gravid symptomer

Urinveisinfeksjon er vanligere blant gravide enn kvinner ellers. Typiske symptomer ved denne tilstanden er svie ved vannlating samt hyppig vannlating, og i noen tilfeller smerter eller ubehag over blæren. Hvis du har symptomer på urinveisinfeksjon bør du kontakte lege.


Ta med urinprøve, gjerne fra morgenurinen, når du reiser til lege. Slik tar du urinprøven. Undersøkelser og tester. Hvordan kan man vite sikkert at man har en urinveisinfeksjon ? De kliniske, klassiske tegnene på urinveisinfeksjon er ofte nok for en lege til å sette diagnosen.


Dette kan bety at du har nyrebekkenbetennelse som må behandles straks. Dersom du er gravid og mistenker at du har urinveisinfeksjon. Noen ganger kan urinveisinfeksjonen spre seg til nyrene. Dette kalles øvre urinveisinfeksjon eller nyrebekkenbetennelse (pyelonefritt). Dette er en mer alvorlig tilstan og du bør oppsøke lege så snart som mulig dersom du også har symptomer på nyrebekkenbetennelse.


Vanlige symptomer er feber, smerte i siden, kvalme og oppkast. Det skyldes som regel bakterier som har kommet inn i urinrøret. Nedre urinveisinfeksjon er den vanligste typen, der blæren og urinrør er betent. Ved øvre urinveisinfeksjon er nyrebekkenet infisert, og gir mer alvorlige symptomer.


Dette heter nyrebekkenbetennelse, pyelonefritt. DEN VANLIGSTE TYPE UVI: Blærekatarr gir klassiske symptomer som hyppig vannlating med svie og nedre. Bakterier trives godt i kroppsvarm urin, og de formerer seg raskt når de kommer inn i urinblæren. Etter hvert vil disse bakteriene føre til en betennelse i slimhinnen som kler innsiden av urinblæren. Denne infeksjonen hører til de vanligste infeksjonene i svangerskapet og opptil av gravide kan ha bakterier i urinen uten at å ha noen symptomer (asymptomatiske).


En blærebetennelse gir økt risko for nyrebekkenbetennelse. Derfor undersøkes urinen på alle gravide ved hver kontroll. Urinprøven sendes deretter inn til såkalt dyrkning. Der finner man eventuelt oppvekst av bakterie som gir en asymptomatisk UVI.


Dette anbefales gjort med alle gravide, sier Løvendahl Mogstad. Denne formen for urinveisinfeksjon er altså uten symptomer , så kvinnen kjenner ikke de vanlige tegnene på blærekatarr. Forskjell mellom gravid og ikke- gravid Vanligvis kan du drikke rikelig med vann og bli kvitt problemet. Risikoen for å få urinveisinfeksjon når du er gravid øker, og behandlingstiden er også lenger. Hos gravide er behandlingstiden syv dager, mot én til tre dager hos ikke-gravide.


Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Men du kan også ha urinveisinfeksjon uten at det gjør vondt, særlig når du er gravid. En blærekatarr kan være mer alvorlig som gravid , sier Bærheim. Grunnen er at det hos gravide oftere skjer en spredning fra blærekatarr til nyrebekkenbetennelse, noe som er langt mer alvorlig. Les også: Alt du trenger å vite om forkjølelse.


Barn kan få urinveisinfeksjon. Eldre mennesker kan ha andre symptomer for eksempel kun feber eller forvirring, sløvhet, appetittløshet eller generell uvelfølelse. Det må tas en urinprøve for å se etter tegn på infeksjon. Det kan også være nødvendig å ta en blodprøve.


Noen trenger flere undersøkelser, som røntgen, ultralyd eller CT. Viktig å behandle UVI som gravid og veldig vanlig ikke ha symptomer. Men kan være andre bakterier i prøven sånn sett og ikke nødvendigvis UVI så ville ringt opp igjen og spurt. Det er viktig å ha riktig informasjon om faktorer som forårsaker dette, i tillegg til behandling og symptomer. Utvikler falske symptomer.


Urinveisinfeksjon gravid symptomer

Selv om man registrerer ett eller flere gravidtetssymptomer, behøver det ikke å bety at man faktisk er gravid. Et sterkt ønske om å være gravid , kan til og med føre til at man får en voksende mage – og et såkalt innbilt svangerskap. Men hvis du har alvorlige symptomer eller det er første gang du får urinveisinfeksjon , skal du oppsøke lege for å forebygge komplikasjoner. Legen kan gi deg råd om hvilken behandling som passer best for deg. Du skal alltid rådføre deg med lege hvis du er gravid.


Asymptomatisk bakteriuri hos gravid skal ikke ha behandling, men skal henvises til fastlegen for oppfølging. Alle andre kan vanligvis behandles poliklinisk. Om mulig bør det sikres urin til dyrkning før antibiotikabehandling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg