tirsdag 4. juli 2017

Feber 1 åring

Feber er et vanlig symptom hos barn. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne.


C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. Les mer hos Apotek 1. Små barn får lettere feber enn voksne.

Ved langvarig feber , påfallende nedsatt allmenntilstand eller andre bekymringsverdige symptomer eller tegn må man oppsøke lege. Hos barn under måneder er feber et uvanlig funn som alltid skal medføre legekontakt. Diagnostikk og utredning.


Ved et legebesøk grunnet feber hos et barn vil legen undersøke barnet nøye. Jeg har en dater som er blitt år nå. Hun begynt med feber om natten på en lørdag kvel men hosting og mye slim. Det vært til torsdag, med feber hver natt, men den natt hadde hun 40.


Paracet, hadde hun grader feber. Hun fikk pencilin hos lege.

For hva er høy feber , og hva er forskjellen på når små barn har feber og når større barn har feber ? En vanlig regel for foreldre er at man oppsøker lege dersom barnet har hatt feber over tre dager, men det vesentlige er alltid barnets allmenntilstand. Når blir feber kritisk? Endrer barnets tilstand seg, skal du overveie om det nå faller inn under situasjoner hvor du skal ringe til legen. Vær rolig og oppmerksom, og gi gjerne barnet ekstra omsorg.


Dette er kroppens mekanisme for å bekjempe organismer som virus og bakterier. Hvor kommer feberen fra? Det er kroppen selv som forårsaker feberen. Foreldre bør spørre seg selv HVOR feberen kommer fra. Ge läkemedel mot feber vid behov.


Behandla därför inte feber hos ett barn som i övrigt mår bra. Du kan ge receptfria febernedsättande läkemedel om barnet är gnällig, inte vill äta eller dricka eller har svårt att komma till ro på kvällen. Periodisk feber -syndrom bør mistenkes når barn har flere episoder med høy feber uten tegn til luftveisinfeksjon eller annen infeksjon, og spesielt når episodene gjentas regelmessig.


Hvorfor fr vi feber , og hva skal du gjre om barnet ditt har feber ? Barnet vil trolig leve cirka et år til i denne fantastiske verdenen før trassalderen innhenter ham, og vil snu opp ned på den behagelige tilværelsen. Barnet ”smaker” på ting og lærer om det er mykt eller hardt. Gurglelyder fremføres med stor iver, og når barnet får tenner, er det vanlig at barnet biter en del. Det vil imidlertid sjelden bite hardt, men bare prøve ut tennene.


I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3til 38°C i endetarmen, det vil si en økning på °C fra normalen.

Felling av melketennene begynner i 5-6-årsalderen. Er det vondt å få tenner? Tannfrembruddet skjer uten sår, men det kan gi trykk og kløe. Oppkast, feber og løs mage hos barn.


Her i Norge har det dessuten skjedd at barn har fått alvorlige tarminfeksjoner etter å ha fått i seg E-colibakterier, såkalte hamburgerbakterier, gjennom mat som er produsert på en uhygienisk måte på fabrikken eller slakteriet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg