onsdag 19. juli 2017

Bipolar lidelse 2

Tyngden og den omsluttende effekten av en vektdyne kan bidra til bedre og dypere søvn. Kjøp din vektdyne her og få gratis frakt! Har du bipolar lidelse type opplever du mer enn én episode av depresjon og mani.


Denne typen fører ofte til flere problemer og større funksjonssvikt enn bipolar lidelse type 2. Du opplever episoder med depresjon og hypomani.

Ved bipolar lidelse type opplever du ikke episoder med mani, men det som kalles hypomani. Mani er en heving i stemningsleiet ut over det normale, med rask tankeaktivitet og tale, et sterkt selvbilde og høyt aktivitetsnivå. Personer med bipolar lidelse har en tendens til å svinge mellom maniske og depressive episoder, men hos de fleste er det oftest.


Bipolar betyr to poler. Noen blir syke allerede som barn, selv om det er uvanlig, og noen blir syke senere i livet. Derimot er det vanskelig å oppdage bipolar lidelse.


Skjelstad forteller at det i gjennomsnitt går fem til ti år fra debut til diagnostisering, at det tar enda lengre tid ved debut i barndom og tenår.

Ved bipolar lidelse er det depresjonene som er det mest uttalte, og som medfører kontakt med helsevesenet. De fleste mennesker med bipolar lidelse må ta legemidler hver dag for å holde stemningsleiet stabilt. Hvilken type legemiddel og hvilken dose, avhenger ofte av alvorlighetsgrad og symptomer. Alle legemidler som brukes mot bipolar lidelse kan gi uønskede bivirkninger.


Noen legemidler kan passe bedre for deg enn andre. Innledning Tidligere ble det som i dag heter bipolar lidelse kalt for manisk-depressiv lidelse I behandlingen og forebyggingen av bipolar lidelse spiller medikamenter en avgjørende rolle. Mani (oppstemthet) og depresjon (nedstemthet) representerer disse to polene, derav det tidligere navnet manisk-depressiv lidelse.


I tillegg til det å følge opp avtalt medisinering er det en rekke ting du kan gjøre for å bedre muligheten for å forebygge nye sykdomsepisoder. En person som har en bipolar lidelse , kan pendle fra dyp nedstemthet og passivitet til oppstemthet og høyt aktivitetsnivå. Dette i motsetning til unipolar stemningslidelse, som kjennetegnes av tilbakevendende depresjoner. Min bipolare lidelse.


Hansen har skrevet utfyllende om hvordan livet hennes har vært både før og etter diagnosen bipolar lidelse , om sine opp- og nedturer, om å bli elsket for den man er. Med historien om hennes liv ønsker hun å nå frem til pårørende og andre i samme situasjon. Manisk-depressiv lidelse kalles i dag ofte bipolar lidelse , og nyere forskning har vist at 5- av befolkningen befinner seg innenfor det bipolare spektrum. Selv om bipolare lidelser diagnostiseres ved at man finner tegn til oppstemthet i sykdomsbildet, er det i regelen depresjonene og ustabiliteten som preger bildet i hverdagen.


For å stille diagnosen må det også forekomme en eller flere depressive episoder i sykehistorien.

Nina Emilie (28) har bipolar lidelse : – Jeg har jobbet med å finne balansen mellom hva som er for mye og for lite Pasienter med bipolar lidelse må hele tiden kjempe imot å gjøre det de har mest lyst til å gjøre. Livstidsforekomsten af bipolar lidelse er mellem 1- , og sygdommen starter oftest med en depressiv episode. Typiske tegn på lidelsen er tydelige svingninger i humøret. Ofte vil du oppleve å ha episoder med depresjon.


Dette vil veksle med perioder med normalt (eutymt) humør uten symptomer, og perioder med oppstemt humør (mani eller hypomani). Ofte fungerer de med bipolar lidelse best om kvelden. Personen har ofte periodiske tvangssymptomer, særlig når man er aller mest deprimert.


Dersom tvangshandlinger eller tvangsgrubling blir nesten helt borte i bedre faser er det en sterk indikasjon på at det kan være en bipolar lidelse. Migrene, særlig hos kvinner. Sygdommen rammer ca.


Det ligger i familien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg