onsdag 5. juli 2017

Diare baby 8 mnd

Barn som er yngre enn tre måneder gamle, får sjelden tarminfeksjon. Men omgangssyke er farligst for små barn og eldre mennesker. Små barn kan bli helt slått ut av omgangssyke, og da gjelder det å være påpasselig slik at barnet ikke blir dehydrert. Sykdom og plager Diaré hos barn. Akutt diaré vil si at avføringen plutselig blir løsere og kommer hyppigere enn normalt.


Ved diaré forsvinner mye væske raskt, og det er viktig å erstatte væsketapet for å forhindre uttørring (dehydrering).

Ja, nå ser det ut som vi er på diare og oppkast kjøret også. Mini er straks mnd. Han kastet opp en gang i går da han brakk seg under et måltid og i dag da han brakk seg når han spiste middag. Det kom rimelig myyye.


Også har han diare , skiftet flere ganger i dag. Jenta mi på mnd har hatt diare i to uker. Annenhver time eller oftere kommer det (rikelig) grønn, flytende avføring.


Iblant også tilnærmet vanlig brun-gul farve. Rikelig med tarmlyder, mye trøkking, hun plages og sliter med å få sove.

Barn som kaster opp og gulper må få tilført nok væske og bør ha det så behagelig som mulig. Kontakt lege hvis du mistenker at sykdommen er alvorlig og barnet ikke får i seg nok næring. Når barnet ditt kaster opp, er det ikke alltid omgangssyke som er synderen. Faktisk kan oppkast skyldes svært mange ulike ting.


Oppkast er et svært uspesifikt symptom hos barn, og kan være alt fra hjernehinnebetennelse til ingenting, sier barnelege Beint Sigmund Bentsen ved Oslo universitetssykehus, Ullevål. Diar og oppkast etter inntak av enkelte nringsmidler, uten at det foreligger. Mange foreldre blir engstelige nr barnets avfring ikke er normal, nr den for eksempel er pfallende ls og barnet m hyppig p do. Spedbarnet kan ha forstoppelse hvis avføringen er hard eller pellet-liknende.


Barnet kan dessuten se ut til å ha smerter når det forsøker å bæsje, eller det går lengre tid mellom hver avføring enn det har gjort før. Diare hos barn - Nettdoktor Barn kan ha tynn avfring uten at det av den grunn er snakk om diar. Oppkast og diare kan i mange tilfeller vre svrt smittsomt.


Tenner hos barn - Den frste tannen, som oftest en fortann i underkjeven, bryter frem ved 7- mnd. Barn med diar Diar er svrt vanlig i forbindelse med mage-tarm-infeksjoner. Hun har hatt diare i 5-dager. Spiser litt grøt, og drikker litt vann. Har prøvd: tallkum, potetmel, salver, lufttørking.


Råd og tips mottas med takk. Til mat fikk han kun litt loff de første dagene, samt litt banan, men var svært lite han ville ha.

Melk skal man ikke ha, nei. Da forlenger du prosessen veldig. Vi blandet litt blåbærsaft i det kokte vannet etterhvert. Blåbær skal jo virke stoppende.


Han hadde oppkast i to dager og diare i 1uke. Brystbarnets avføring sier mye om hvor godt ammingen fungerer. De første dagene er den seig, svart og uten lukt. Innen en uke blir den løs, sennepsgul og med en frisk og syrlig, ikke ubehagelig lukt, når melken er skikkelig i gang.


Har ei frøken som er mnd. Begynte med grøt for en mnd siden etter anb fra helsestasjon. Risgrøt med banan er det vi bruker. Nå får hun små porsjoner ganger daglig. Nå de siste dagene har.


Vi vil anbefale at barnet har ganske faste tidspunkter for måltidene, siden barn ikke er så flink til å vente på maten når de er så små. Mange barn vil fortsatt ha mellommåltider som bare består av morsmelk i denne alderen. Slik kan en meny for et barn på –måneder se ut: Frokost.


Hva gir dere til baby som har diare ? Her i huset får ungene diare av blåbær. Sønnen min er mnd gammel nå. Vi trodde at dette kunne skyldes kolikk men siden dette var bare på kveldene så utelukket vi dette. Sov godt om nettene. Dette er en regel mange barnehager har allerede.


Denne regelen er lur å holde. Hvis barnet går for tidlig i barnehagen etter en mageinfeksjon kan det smitte andre barn. Har vansker med å få i henne både mat og drikke.


Trenger alle tips jeg kan få. Prøvd eplejuice og avsilt havrekok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg