mandag 17. juli 2017

Brennende smerter i magen

Brennende smerter i magen

Det har gått mest på smerter , diare og forstoppelse. Jeg var en stund også plaget med en annen type mageplage: brennende smerte helt øverst i magen. Magesår kan oppstå på to forskjellige steder: I magesekken eller tolvfingertarmen. Såret oppstår når du får en skade på slimhinnen i ett av disse organene, og syren kommer i kontakt med dypere vev.


I noen tilfeller blir smertene langvarige og kroniske, og vanskelig å håndtere. I denne artikkelen omtaler vi et utvalg av tilstander som kan gi store smerter. Les om smerter og smertebehandling her. Symptomer: Krampeaktige smerter nederst i magen , som avtar hvis du går på toalettet.


Du vil ofte også oppleve diaré, muligens med blod. Divertikulitt er en betennelse i divertiklene (de små utposningene i tykktarmsveggene) tykktarmen. Kolitt er en infeksjonssykdom som rammer tykktarmen.


Hver eneste dag sliter jeg med uutholdelige smerter i magen. Det er en brenning og etsing som varmer på en vond måte i hele magen. Er ikke sikker, men tror det er syre. Men det er ikke halsbrann, selvom det er det legene alltid sier.


Jeg har også brenning i brystet. Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme, brekninger, sure oppstøt og halsbrann. Ulike fysiske smerter er vanlig blant pasienter med depresjoner.


Deprimerte pasienter kan ha vage symptomer som hodepine, vondt i magen , vondt i bein og armer, sier psykiater Thomas Wise. Fordi smertene er uklare og ofte kroniske, hender det ofte at leger og familiemedlemmer ikke tenker på muligheten for at en person kan være deprimert. Ufarlige årsaker til magesmerter.


Petter Brelin forteller om en rekke vanlige årsaker til smerter i magen : Virus. Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diaré, feber og ubehag som går over etter noen dager, såkalt omgangssyke som er en akutt mage - og tarminfeksjon. Har du smerter over hele magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Ja: Kanskje har du en.


Magesmerter er et uspesifikt symptom og opptrer ved alle akutt oppståtte sykdomstilstander i buken, men også ved en rekke andre tilstander som varierer fra virale infeksjoner til angst. Smertene kan også forårsakes av ekstraabdominal patologi (refererte smerter ). Magesår er sår i slimhinnen i magesekken eller i tolvfingertarmen. Typiske symptomer er smerter i den øverste delen av magen. Hvis ikke årsaken fjernes, vil man kunne få magesår igjen og igjen. Hvorfor kommer det et sår?


Magesmerter kan komme av så mangt, og det kan avhenge av hvor i magen du har vondt. Opplever du gjentagende smerter de samme stedene i magen , og det kan være nyttig informasjon å ta med seg til legebesøket. For eksempel kan du være oppmerksom om smertene sitter i øvre eller nedre av magen , tipser Kvenshagen. Hvis du er kvalm og uvel og har smerter i magen bør du derfor ikke vente for lenge med å få utredet plagene. Opplever du en økning eller reduksjon i vekt uten at du kan se en naturlig årsak til dette, er det også viktig å oppsøke lege, sier Ali.


LES OGSÅ: Blir du lett mett og kvalm med smerter i magen ? Smerter i mellomgulvet er det vanligste symptomet p magesr. Dette er de vanligste årsakene. Underlivssmerter kan være både akutte og kroniske – og skyldes ulike årsaker.


Hvis beinet blir hoven eller traumatisert på en eller annen måte, press på nerver resulterer i smerter , blant annet en brennende følelse, samt forårsaker lammelser og andre typer dysfunksjoner i leggen. Når smertene stråler ut til ryggen og også er tilstede om natten styrkes mistanken om magesår. Brennende smerter i lårene kalles meralgia paresthetica. Likeledes vil pasienter som har smerten lokalisert til ett punkt de kan peke på, oftere ha magesår enn pasienter med diffuse smerter som vandrer rundt på forskjellige steder. Som tidligere nevnt skyldes dette det meste av tiden luft i magen.


Brennende smerter i magen

Men fordi denne delen av kroppen også inneholder bukspyttkjertelen, magesekken, venstre nyre og leveren, er dette noe du rett og slett ikke kan ignorere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg