fredag 28. juli 2017

Helfo frikort 2014

Frikort og egenandeler. Det finnes to frikortordninger i Norge, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Ordningene gjelder ulike tjenester. Du får frikort for helsetjenester når du har betalt over et visst beløp i egenandeler.


Når du har kontrollert at innbyggeren har gyldig frikort , kan du kreve egenandelen refundert av Helfo dersom du har avtale om direkte oppgjør. Det kan ta inntil tre dager før du har pengene på konto. Du kan sjekke hvilken adresse og hvilket kontonummer vi har registrert på deg ved å logge inn på helsenorge. Stortinget har bestemt at fra 1. Ved uthenting på apoteket betaler du en egenandel, med mindre du har fått frikort.


De som har frikort betaler ingenting i egenandel. Som pasient må man legge ut for kostnader til blant annet legemidler og forbruksmateriell. Da slipper du å betale egenandeler resten av kalenderåret.


Helfo frikort 2014

Pasienten må likevel legge ut for utgiftene, men dette blir senere refundert fra det offentlige. Hadde du frikort i fjor trenger du ikke bestille nytt frikort. Forskuddsskatt Har du et enkeltpersonforetak, er deltaker i ansvarlig selskap, eller andre inntekter eller formue du ikke trekker skatt for, skal du betale forskuddsskatt. Mer detaljert informasjon finner du p Helfo sine nettsider.


Sknad om frikort egenandelstak Utlegg etter at jeg skte om frikort. HELFO om frikortet. Det er hvor mye du regner med å tjene som avgjør om du skal søke om frikort eller skattekort.


Helfo frikort 2014

Beløpsgrensen er på 55. Vedtaket om frikort fattes i Infotrygd (HT VT), og når dette er gjort kan frikort utstedes. Når helsetjenesten er gitt av noen som ikke har avtale med Helsedirektoratet eller det organ Helsedirektoratet bestemmer om direkte oppgjør, må den som har frikort likevel forskottere egenandelen mot senere refusjon fra etaten.


Med bakgrunn i Prop. Du kan bestille frikort fra det året du fyller år. Foreldre kan ikke bestille på vegne av sine barn.


Dersom du lurer på om du har fått frikort kan du logge deg inn for å sjekke. Er du under år, gjelder andre regler. For å få kortet tilsendt, går du til helfo.


Hvert familiemedlem må ha hvert sitt kort, og ifølge Helfo tar det cirka ti dager å få kortet tilsendt. Skal du på ferie til et annet nordisk lan skal du derimot ikke behøve å ha med eller vise frem kortet. Når egenandelstaket er nåd sendes det automatisk ut frikortvedtak, og du vil motta frikort i posten.


Helfo frikort 2014

Se om Frist for å sette frem krav under Generelle kommentarer nedenfor. Det gjr at prisene blir like uansett hvor i. N FR DU FRIKORT UTEN SKE OM DET.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg