onsdag 26. juli 2017

Selvhjelp mot angst

Få fjernet angst på min. Mange som går i grupper føler at de slipper å bruke opp venner og familie som ikke har erfaring med angst. Under foredraget Angst som ressurs og fra sykt til sunt under Arendalsuka forklarte Erdal-Aase at selvhjelp handler om å skaffe seg mot og ork til å prøve å gjøre endringer i livet. Veiledet selvhjelp innebærer at helsepersonell formidler selvhjelpsmateriale, enten i form av brosjyrer, bøker eller internettbaserte programmer.


Selvhjelp mot angst

Samtidig tilbys du oppfølgende samtaler, der dine erfaringer med å prøve ut opplegget diskuteres. I sentrum av veiledet selvhjelp er god informasjon om hva angst er, hva som skjer i kroppen og hva som holder angsten ved like. Noe av det som holder den ved like er angsten for angsten , som fører til en unnvikelse av fryktede situasjoner. Den er et signal som forteller oss noe. Vi bruker mye krefter på å kontrollere den.


Da er vi tilbake etter noen fine dager på Arendalsuka. Vi holdt foredrag med tema angst fra sykt til sunt. Boken omhandler alle former for angst og forfatteren forklarer i detalj hvorledes de aller nyeste og dokumentert effektive teknikkene mot angst kan brukes.


Selvhjelp mot angst

Les mer om boken ved å klikke her. Som emnetittelen sier, jeg er ute etter selvhjelp mot angst. Sliter med dødsangst etter en hjerteoperasjon. Fikk massiv panikkangst med påfølgende moderat angst konstant i flere uker, mindre men fortsatt plaget i rundt et år før det omtrent ga seg. Vært relativt fin, type litt skeptisk til å sove.


Vi skal også følge en hypotese om at angst er en lidelse som oppstår på grunn av et uavklart forhold til våre følelser. Generalisert angstlidelse defineres eksempelvis som uttalt bekymring, angst , nervøsitet og anspenthet de fleste dager i minst måneder. Angsten er der hele tiden, og den er ikke forbundet med spesielle situasjoner.


Selvhjelp mot angst

Angst og unngåelse springer direkte ut fra fryktreaksjoner og fryktlæring: Følelsene er sterke, ubehagelige, utenfor viljens kontroll og vekker alltid et sterkt behov for å komme seg ut av situasjonen og senere holde seg unna liknende situasjoner. Fordi hjernen forveksler ubehag med fare, er det å bli i situasjonen vanskelig og skummelt. Det er svært mange mennesker i Norge som strever med psykisk plager men ikke har tilgang til god hjelp. Dette vil psykolog Magnus Nordmo gjøre noe me og med støtte fra Extrastiftelsen, har han laget selvhjelpsmateriell for vanlige psykiske lidelser som nå er gjort fritt tilgjengelig. Hva er selvorganisert selvhjelp ? Hvorfor bruke selvorganisert selvhjelp ? Gå i selvhjelpsgruppe?


Man må våge å miste fotfestet en stun ellers mister man seg selv, mener Elisabeth Steen Jørgensen. Enten gjennomføringen er veiledet eller ikke, har selvhjelp basert på kognitiv terapi vist seg å være en effektiv og hjelpsom metode for å bekjempe psykiske lidelser som angst og depresjon. Teknikker for å mestre angst deler, styr eget tempo For mobil, nettbrett eller data Psykologutviklet, trygt og 1 anonymt Dette nettbaserte programmet er rettet mot angstlidelser. Selvhjelp er ikke et nytt fenomen.


Det inneholder øvelser, oppgaver og informasjon som er basert på hvordan psykologer ville lagt opp et forløp ved angstbehandling. Det bidrar til at helsetjenestene kan hjelpe flere, tidligere. Verktøyene våre inneholder engasjerende faginnhol øvelser og oppgaver. Alt du trenger for å komme i gang er internett og litt egeninnsats!


Et team fra Emory University og The Autonomous University of Barcelona (Spania), antydet at en forbindelse som kalles 8-dihydroxyflavone (8-DHF) har flavonoider som er svært effektive for å behandle angst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg