tirsdag 14. mars 2017

Hva betyr navnet kristoffer

Navnedelen Khristo er utledet fra det greske ordet Khristos (Χριστός), som betyr Kristus, mens foros er utledet fra det greske ordet ferein (φέρειν), som betyr å bære. Som foreksempel betyr Linda vakker, og David betyr å være elsket. Du vet kanskje hva ditt eget navn betyr , men det kan være artig å kikke i navnelister for å se etter venner eller familiemedlemmers navn.


Christopher, Kristofer eller Christofer er den skandinaviske versjonen av det greske navnet Khristoforos (Χριστόφορος). Kristoffer kommer fra gresk og betyr han som bærer Kristus.

Fornavn,guttenavn, jentenavn, hva betyr navnene? Finne betydningen av så godt som alle navn - Finne ut hvor navnet kommer fra - Finne. Side2:) Enten du heter Jan eller Ola, Kari eller Anne så betyr navnet ditt noe. Her er forklaringen for de mest brukte jente og guttenavn i Norge.


Navnestatistikk og navnesøk på fornavn og etternavn. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Har du tenkt på hva navnet ditt betyr ? De fleste av oss har et navn som også har en bestemt betydning.

Hva betyr navnet ditt. Navnet Ingvald betyr forresten Den herskende guden Ing) Navnet ikke så viktig… Men for oss i dag er det ingen spesiell kobling mellom navn og gjerning. Mellom det vi heter og måten vi opptrer.


Han er tilhenger av at foreldre skal få gi barnet det navnet de ønsker, så lenge det ikke er til ulempe for barnet. Og hva betyr navnet ditt? Sjekk navnetrenden.


Vil du skille deg ut på navnefronten, bør du ta deg tid til å sjekke hvilke navn som faktisk er i vinden akkurat nå. Vi er veldig spent på hvordan dette vil slå ut, og hvilke utfordringer det vil føre med seg. Navneregisteret som brukes er en bearbeiding av navn fra typiske kilder som finnes i Digitalarkivet. Det betyr at hvis det er mange registreringsfeil av et navn så kommer navnet med i listen med mindre det er blitt oppdaget underveis.


Erland har i tillegg navnedag 8. De unge overlevende fra Utøya blir stadig trukket fram som et eksempel på verdig atfer men hva konkret mener vi med dette? Eksakt hva er det vi tenker er verdig i deres ord og handlinger? Ordet har blitt brukt så hyppig at det for meg framtoner som et usagt krav: For all del - oppfør deg verdig! Siw er et sjældent navn i Danmark.


Der er ca 1børn der hedder Siw.

Flere børn og unge end voksne og ældre hedder Siw. Poenget er likevel hva det betyr , og hvordan det brukes i islams helligste og allermest autorative tekster. I denne sammenheng er det helt uten relevans hva ulike personer tror uttrykket betyr.


Randby har ikke lest nok i slike helligtekster til å egentlig uttale seg om hva som står i disse helligtekster. Norge og Finland og 6. Marit har navnedag 20. Maarit og Maaret har også navnedag 20. Märit har navnedag 11.


I dag er Imre fire år, og foreldrene får fortsatt kommentarer om navnet. Mange lurer på om vi har aner fra Ungarn, men vi har ingen aner fra utlandet annet enn at jeg er halvt tater. Det er også ofte vi blir spurt om hva navnet betyr , sier hun.


Barn reagerer sjelden, og det er de færreste tør si noe til Imre selv. På latin betyr ordet hest, og navnet Equinor er allerede i bruk i Norge. Statoil sier de ønsker ikke å si hva de har betalt for navnet. For oss i Norge i dag har nok ikke betydningen av navnet vårt så mye å si.


Det hadde det på bibelens tid og når Jesus selv skal beskrives er ikke navnet tilfeldig. Det var en gang for lenge siden, sånn omtrent forrige fredag, at Ole Brumm bodde i en skog under navnet Sanders. Det betry at han hadde navnet i gullbokstaver over døren og bodde under det. Brumm, sa sprett vennlig, du har ikke mye forstand.


Nei jeg vet det, sa Brumm beskjedent. Nåde er et mye omtalt begrep i kristne kretser. Men hva betyr nåde egentlig?


For noen av oss er det et ord vi har hørt så ofte at vi tar det for gitt, eller vi blir likegyldige til nåden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg