torsdag 2. mars 2017

Smerter albue

De skyldes oftest skader eller overbelastninger. Eksempler på årsaker er: Lateral epikondylitt. Ofte smerter ved håndtrykk og grep på grunn av reflektorisk sammentrekning av ekstensorene.


Medial epikondylitt. Tennisalbue og golfalbue. Sener og muskler i albuen blir ofte utsatt for repetetive, tunge og ensformige bevegelser.

Noe som gjør dem utsatt for belastningsskader. Vanlige årsaker til smerter i albuen. I noen tilfeller kan det også være smertefullt å bøye albuen , og bare det å åpne en dør kan provosere frem smerter , sier Larsen. Diagnosen stilles ved at man tar spesifikke (ortopediske) tester av albue , håndledd og eventuelt skulder. Dette gjøres for å avdekke hvilken muskulatur som skaper smertene, og utelukke andre årsaker.


Muskelsmerter i albuen. Når det oppstår muskelsmerter i albuen så er dette symptomer på at noe er dysfunksjonelt og galt – du bør aldri ignorere smerter , da dette er kroppens eneste måte å fortelle deg at noe ikke stemmer. I samarbejde med Dorthe Brandborg Olsen, kiropraktor.

Albuen , smerter på ydersiden. Noen av de vanligste årsakene til vondt i albuen er medial epikondylitt (golfalbue), lateral epikondylitt (også kjent som musearm eller tennisalbue) eller idrettsskader, men det kan også skyldes utstrålende smerter fra nakke, skulder eller håndledd. Scroll nedenfor for å se to gode treningsvideoer som kan hjelpe deg med smerter i albuen.


Plager i albue og underarm skyldes ofte akutte skader eller overbelastning. Belastningsskadene i albuen har en høy forekomst i både i arbeidslivet og i idretten. De har også en tendens til å bli langvarige uten riktig behandling. Begge tilstandene er et resultat av overbelastning av muskler og sener i underarmen, som igjen fører til smerter i senefestet til den aktuelle muskelen. Finn laveste nettpris her.


Dette betyr at en stiv og vond albue gjør det vanskelig å bruke den smertefulle armen til daglige gjøremål. Av og til kan smerter i albuen ha årsak et annet ste såkalt referert smerte – eksempelvis fra nakke, skulder og håndledd. Særlig hyppig forekommer smertetilstander på innsiden og utsiden av albuen – såkalt epikondylitt eller golf – og tennisalbue, også på folkemunnen kalt ”musearm” da tilstanden ofte kan relateres til PC bruk.


Der er ømhe når man trykker mod knoglen på indersiden af albuen samt musklerne nedenfor, og smerterne stråler ud til både over- og underarm. Langt de fleste tilfælde af smerter i albuen skyldes en simpel overbelastning af muskler og sener, MEN for at slippe for at have ondt i albuen er det vigtigt, at du finder frem til den egentlige årsag, så du ikke ender med bare at symptomlindre dine albuesmerter. Smerterne forværres ved brug af hånden.


I tillegg til smerter medfører ofte tilstanden nedsatt styrke og funksjon i armen. Jeg har plaget med mye smerter i albuen nu i noe måneder. Har hatt akupunkturbehandling og physiotherapy også, men det ser ikke ut til og hjelpe mye.

Jeg har det værst på natten, da blir albuen stiv og jeg våkne med smerter om jeg røre armen. På 70-tallet viste en studie at av tennisspillere hadde opplevd smerter i albuen i et livsløpsperspektiv (1). Forekomst av tennisalbuen i normalbefolkningen ligger rundt ifølge en nyere studie (3).


LES OGSÅ: Derfor får du senebetennelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg