tirsdag 21. mars 2017

Tips mot svangerskapskvalme

En liten andel kvinner får det vi kaller ekstrem svangerskapskvalme (hyperemesis gravidarum). Kaster du opp så mye at du går ned mer enn ti prosent av vekten din, og blir uttørket, er det skadelig. Tegn på uttørring er svimmelhet, tørrhet i munnen, tørre, sprukne lepper samt mindre mengde og mørk farge på urinen. Noen gravide opplever at akupunktur hjelper mot svangerskapskvalme. Tilskudd av vitamin Bfinnes vanligvis i multivitaminprodukter for kvinner, men dosene er gjerne for lave.


Det mangler forskning på om høye doser kan være skadelig for fosteret. Du bør alltid ta kontakt med legen din om bruk av legemidler. Nesten alle kvinner opplever kvalme eller oppkast i løpet av graviditeten.


Vi snakket med en jordmor for å høre hva du kan gjøre for å lindre plagene. Svangerskapskvalme er plagsomt, men en normal og svært hyppig plage. Tilstanden medfører svært sjelden noen alvorlig påvirkning av den gravides generelle helse. Her finner du et kjerringråd som kan hjelpe mot det problemet. Les om hvordan noe så enkelt som en sukkerbit kan fungere som medisin.


Kvalm og uvel er vi alle av og til. Peppermynte er en urt som har blitt brukt som medisin i århundrer og her er en oppskrift som viser hvordan den også kan være til hjelp mot kvalme. Selv om det dessverre ikke finnes en effektiv behandling for å bli kvitt svangerskapskvalme , er det noen tips man kan prøve for å lindre kvalmen. Tips mot svangerskapskvalme.


Men kvalmen kan komme til alle døgnets tider og variere fra dag til dag. For de fleste går kvalmen over av seg selv i uke - 15. Ekstrem svangerskapskvalme , hyperemesis gravidarum, rammer cirka en prosent av gravide. Råd som kan hjelpe er blant annet å unngå ting du vet fremkaller kvalme, og innta små og hyppige måltider.


Dagens første måltid kan gjerne inntas på senga. Syv tips mot kvalme 1. En tom magesekk forverrer kvalmen. Ha derfor også for eksempel et knekkebrød eller noen kjeks ved siden av sengen slik at du kan spise litt allerede før du står opp.


Få i deg litt frokost. Mange sliter med å spise frokost til vanlig. Dessverre finnes det ingen mirakelkur mot kvalme, men nedenfor får du noen tips som kan hjelpe.


Hvis du ikke klarer å få i deg mat, kan du spise litt rør- eller fruktsukker. Kvalmen dukker som regel opp om morgenen. Men fordi legemiddelprodusentene ikke har søkt om markedsføringstillatelse mot svangerskapskvalme i Norge, står det gjerne et forbehold om bruk blant gravide på pakningen, sier hun.


Gratis informasjonstjeneste. Dersom du heller vil prøve naturpreparater mot plagene, kan ingefær brukes mot kvalmen. Her får du mine beste tips til hva du kan prøve for å lindre plagene! Det kan brukes inntil et gram i døgnet. Kvalme er noe jeg ikke bare var plaget med under graviditeten, men det er også noe som kommer i ekstrem-variant når magen er dårlig.


For meg henger nemlig magesmerter, kvalme, og følelsen av å besvime sammen – og som regel ender det med spurt mot doen og skikkelig. Det funker litt mot kvalme syns jeg Og så fikk jeg noe medisin av legen i dag som jeg håper skal virke. Og så anbefalte legen å alltid ha med seg kjekt eller brød eller annet karbohydratrikt, pga sult = kvalme. Ingefærprodukter nevnes ofte i forbindelse med svangerskapskvalme.


Det finnes få studier på sikkerheten ved bruk av ingefær under graviditet, men opptil gram i døgnet fordelt på flere doser anses som trygt. Det er generelt viktig at inntak av kosttilskudd under svangerskapet bør diskuteres med lege før bruk. Vitamin B(pyridoksin) kan hjelpe mot svangerskapskvalme. Spis eller drikk litt før du står opp om morgenen.


Tips mot svangerskapskvalme

Sett deg ned når du har spist. Noen blir bedre av kullsyre i drikken eller kald drikke. Hva kan hjelpe mot svangerskapskvalme ? Finnes det noe man kan bruke som gravid mot kvalmen? Dr Gro Nylander svarer. Det er få studier som kan bekrefte god effekt ved bruk av ingefær mot ekstrem svangerskapskvalme , men enkelte gravide har god erfaring av ingefærtilskud og opptil gram i døgnet fordelt på flere doser regnes som trygt.


Om det er helt krise, så ring legevakta og forhør deg. Førstevalget mot svangerskapskvalme kan man få tak i reseptfritt i små pakninger på apoteket, så mulig legevakta kan gi deg råd over telefon frem til du har mulighet til å treffe legen din.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg