onsdag 1. mars 2017

Influensa type a

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Norsk teknologi fjerner bakterier, virus og sporer fra rom og utstyr.


Finn laveste nettpris her. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg?

Dette kalles sesonginfluensa. To typer av influensavirus, type A og B, er årsak til disse epidemiene. Fra år til år utvikler hvert av influensavirusene nye varianter som gjør vår immunitet mot de gamle variantene utdatert. Epidemier som ser ut til å ha vært influensa , er kjent langt tilbake i tid.


Influensapandemier i historien. Hvert år i perioden desember til april rammes befolkningen på den nordlige halvkule av influensaepidemier. Vanligvis får mellom fem og ti prosent av befolkningen influensa i løpet av en vintersesong.


To typer influensavirus, type A og B, er årsak til disse epidemiene. Særlig risikoutsatte grupper har økt risiko for komplikasjon og død etter influensa.

Sykdommen opptrer i epidemier om vinteren. I historien har det også vært flere verdensomspennende pandemier. Symptomer er feber, hodepine og vondt i muskler og leddsmerter.


Svineinfluensa-viruset, influensa A(H1N1), er av type A. Type B: Viruset gir de samme symptomer som type A, men ofte mindre kraftige. Denne typen dukker opp hvert fjerde eller femte år. For den voksne delen av befolkningen er dette den hissigste virale luftveisinfeksjonen, mens barn ofte blir mildere angrepet. Diabetessyke er i risikogruppen som anbefales å ta influensavaksine hvert år.


Mindre effektivt immunforsvar. Type B: En type B influensa gir samme symptomer som en type A virus, men de er ikke like kraftige. En av disse evnen til å forandre seg raskt. Disse raske forandringene gir immunsystemet vårt et problem.


Når vi blir smittet av andre virus, for eksempel vannkoppe-virus, vil immuncellene våre lære seg at disse er farlige. Virustype og tidspunkt for epidemiene varierer fra år til år, og også fra land til land. Snue og sår hals i tillegg er ikke uvanlig. Etter noen dager kan hosten bli løsere og man kan få slim og oppspytt. Type A influenza is a contagious viral infection that can have life-threatening complications if left untreated.


Linnsund påpeker at det også er mulig å ha influensa uten snørr, i motsetning til forkjølelser.

Er det noe spesielt type snørr som er typisk for influensa sammenlignet med forkjølelsesymptomer? Nei, begge sykdommene skyldes virus og derfor er snørret klart og blankt. Ingen liker å ha influensa , men for den som har diabetes handler det om mer enn å ha feber, muskelverk og å føle seg elendig. Når man er syk produserer kroppen stresshormonene adrenalin og kortison. Disse motvirker virkningen av det blodsukkerregulerende hormonet insulin og fører blant annet til at blodsukkernivået stiger.


Viruset spreier seg normalt ikkje til menneske, sjølv om smittetilfelle blir notert av og til, først og fremst mellom personar som har vore i direkte kontakt med grisar. Kan ikke ha halvveis influensa - Er det slik at overgangen mellom forkjølelse og influensa er flytende, slik at man kan ha delvis influensa og delvis forkjølelse? Offisielt kalles sykdommen H1N av og til også SIV (Swine influenza virus).


Den sprer seg normalt ikke til mennesker, selv om smittetilfeller noteres av og til, først og fremst blant personer som har vært i direkte kontakt med griser. Det er ingen overgang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg