fredag 10. mars 2017

Store røde flekker på huden

Store røde flekker på huden

De bør ikke opptre i stort antall på et bestemt område. Røde flekker på huden bør ikke føre til ubehag. Hvis de gjør vondt, klør eller plager deg på andre måter, bør du oppsøke lege. Hvis det å berøre dem forårsaker blødninger, dra til en hudlege. Vær oppmerksom på farge og form.


Pityriasis rosea er et vanlig utslett som ofte skaper bekymring da det gir røde flekker på større deler av kroppen. Hudkreft er ondartet svulst i huden. De tre vanligste formene for hudkreft er basalcellekarsinom, plateepitelkarsinom og malignt melanom (føflekkreft). Disse tre krefttypene er sterkt assosiert med soleksponering: Enten total dose gjennom livet eller antall og alvorlighetsgrad på solforbrenninger.


Flekker på huden kan forekomme i alle former og størrelser. På denne siden vil du oppdage hvilke patcher finnes og hva du kan gjøre mot flekker. Vi diskuterer både større og mindre flekker og fra ufarlige for alvorlig. Derfor synes jeg du skal følge med på dette nå, og får du stadig flere slike flekker , så kan du gå til legen din for å få sjekket om det kan være et symptom på en sykdom.


Skulle den røde flekken utvikle seg å bli større osv, istedet for å forsvinne av seg selv, så er det også en grunn til å oppsøke lege. De kan derfor se noe annerledes ut. De ses som utvekster på huden med en blågrå eller mørk farge.


Ofte kan de være vanskelig å skille fra føflekker og føflekkreft, sier Guldbakke. Videre har man morfea basaliom, som ser ut som et arr i huden , og overfladisk basaliom som ses som røde , skjellende flekker som gradvis blir større. Hvis du har fått mange røde prikker på huden i det.


Føflekkreft kan også opptre som små flekker i huden ,. Aktiniske keratoser: Solskader i huden som gir rød og lett flassende flekker. Anses som et forstadium til hudkreft. Fettkuler: Vanlig årsak til små eller store kuler under huden. RingorSoppinfeksjon som gir flassende ringer i huden , ofte med en markert rød og betent kant.


Eksantematøse reaksjoner er den vanligste formen for legemiddelutslett. Det typiske utslettet utvikler seg i løpet av ett til noen få døgn. Utslettet består av tallrike, noen millimeter store , røde til rødfiolette punkter og flekker som kan flyte sammen til å danne store , sammenhengende utslett, spesielt i armhuler og oppad på lårene. All informasjon på NHI. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege.


NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Store røde flekker på kroppen. Hvis en person nylig har hatt en smittsom eller allergisk sykdom, kan det oppstå røde flekker av relativt stor størrelse på kroppen. Ofte er det flere faktorer som med komplisert handling forårsaker deres utvikling.


I slike faktorer er ofte et allergen, eller en mikroorganisme (virus, bakterie, sopp og andre). R de flekker p huden - Om helse R de flekker p huden kan oppleves i noen del av kroppen. Aborten er endelig nr fosteret er utsttt. De fleste av oss har vel opplevd å få noen blåmerker – kanskje uten noen åpenbar grunn til det. Det er helt vanlig og som regel helt ufarlig at de dukker opp, også uten at du kan huske å ha bumpet inn i noe eller slått deg på noe vis, men mye blåmerker kan, i sjeldne tilfeller være tegn på sykdom.


Blødninger i huden : Dette er oftest rødlig-blålige områder som kan variere i størrelse fra en liten prikk til flere centimeter store flekker. Flekkene går ikke bort om du presser et drikkeglass mot huden. Ser du slike flekker samtidig med feber hos barnet må du raskt kontakte lege da dette kan være tegn på en alvorlig infeksjon.


De fleste som får hvite flekker i huden , for eksempel på armer, mage, bryst, legger og skuldre, har noe som kalles tinea versicolor (også kjent som pityriasis versicolor). Hvite flekker i huden … Har du noen gang hatt dem? Ifølge hudlege Kjetil Guldbakke på Lommelegen. Det er vanlig at disse dukker i løpet av sommeren, spesielt etter soling.


Hva forårsaker disse flekkene? De dukker opp noen ganger på ryggen og i ansiktet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg