mandag 13. mars 2017

Pannekaker trine

Proteinpulver i mange utgaver. Her er pannekaker veldig populære -særlig blant barna i huset. Vi voksne trenger noe salt ved siden av.


Jeg er oppvokst med hjemmelaget ertesuppe til pannekakene – og det er bare nydelig. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor.

Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! En gang iblant kan det være stas å kose meg med nystekte pannekaker med friske bær til helgefrokosten - eller til middag, for den saks skyld.


Du kan fint lure litt grovt mel i pannekakerøra, det gir god smak, metter litt mer og er bittelitt sunnere. For dere der ute som tror det, bør så absolut. Du kan når som helst melde deg av e-postlisten.


Løft pannekaken litt med en stekespade, slik at tynn røre renner ned mot bunnen av stekepannen.

La pannekaken gli ned på et flatt lokk når den er gyllen under. Hold stekepannen over pannekaken , og snu så fort du kan. Stek videre på den andre siden.


Pannekaker trenger ikke alltid serveres med syltetøy eller sukker. Dette er oppskriften på skikkelige middagspannekaker fylt med spinat og skinke og gratinert med Jarlsberg i stekeovnen (bildet avviker fra oppskriften). Smakfult og mettende middag, som store og små setter prispå. Like godt smaker det med varme pannekaker med sukker, is eller flamberte pannekaker til dessert. MATGLEDE on TRINES MATBLOGG… Med Mutti hermetiske tomater i huset har du alltid et godt utgangspunkt for mange deilige retter.


Det kan aldri gå galt! Se Whey-utvalget vårt her. Det er noe spesielt med kombinasjonen av knasende og salt bacon, søte blåbær og deilige og saftige pannekaker. Jeg brukte: g smør dl melk.


Den norske middagsvarianten er velkjent og velbrukt, men har du prøvd å variere oppskriften når du skal lage pannekaker ? Med bakepulver i røren og lønnesirup som tilbehør får du en solid smak av Breakfast in America. Amerikanernes berømte frokostpannekaker skal gjerne være små og tykke. Det norske bidraget på tallerkenen kan være sesongens friske bær.

Tar du deg bryet, eller. Vi kan gjerne bruke sammalt mel, det gjelder ikke minst hvis vi skal lage middagspannekaker med for eksempel kjøttfyll. Denne gang har vi brukt. Jeg har en eller annen ting for havregryn i bakst - omtrent alt blir jo bedre;) Og pannekaken er bestemt ikke noe untak.


Servert med syrlig skyr og fantastiske bær, ble dette en helgefrokost uten om det vanlige! Det er bare så deilig med den ekstra tiden om morgenen. For mellomstore pannekaker trenger du: egg dl havregryn dl. Finn frem en stekepanne med non-stick-bunn. Smør pannen med meierismør og stek små pannekaker på middels varme.


Snu etter et par minutter og stek så et lite minutt på andre siden). Sever med noe du synes er godt. Jeg har dilla på smør, blåbærsyltetøy og et lite dryss melis. Jeg har i årevis jaktet på den beste pannekakeoppskriften, og dette er etter min mening verdens beste. Oppskriften har jeg fra Lise Finckenhagen.


De smaker akkurat som pannekakene man får i Frankrike. Ikke for harde, ikke for myke, ikke for søte, bare kjempegode. EVENTYRET OM PANNEKAKEN. Det var engang en kone som hadde syv sultne unger, og dem stekte hun pannekaker til.


Det var råmelks-kake, den lå i pannen og este seg så tykk og go og ungene sto omkring, og gamlefar satt og så på. Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell så mye røre i pannen at røren så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over det hele. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten.


Pannekaken skal være gulbrun på begge sider når den er ferdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg