tirsdag 28. mars 2017

Kyllingwok med kokosmelk

Kylling er perfekt til både hverdags og festmåltider. Finn gode oppskrifter her! Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss. Fres løk, hvitløk, gurkemeie og karri i olje.


Kyllingwok med kokosmelk

Tilsett kyllingkjøtt og krydre med salt og pepper. Stek til kjøttet er hvitt. Del gulroten på langs og kutt den i tynne skiver på skrå, og sukkerertene i to på skrå.


Hell vannet av vannkastanjene. Ha grønnsaker og vannkastanjer i. La trekke i 2-min til kyllingen er gjennomkokt. Tips: Kokosmelk kan erstattes med kaffefløte og jevnes med litt maisennamel (eventuelt matfløte), rød currypaste erstattes med med karri og limeblad med revet skall fra sitron eller lime.


Kyllingwok med kokosmelk

Server gjerne med frisk koriander. Du må gjerne variere karribruken med Red curry og Green curry fra Thailand eller andre tørkede karrier fra india og Malaysia. Skjær løk og kylling i passe store biter og fres det sammen med finhakket ingefær og hvitløk i olje i en wok- eller stekepanne i 3-minutter. Smak til med litt sesamolje (kan sløyfes om du ikke har).


Dryss over salt og pepper. Trekk woken vekk fra platen tilsett spinat eller salat i brede strimler. Kyllingwok med kokosmelk og stekte nudler Å lage wok er en super måte å få i seg masse gode grønnsaker på!


Kyllingwok med kokosmelk

Med denne enkle, men smakfulle oppskriften på kyllingwok med rød curry og stekte nudler blir det også en skikkelig digg middag. Rør sammen ingrediensene til sausen, og smak til med flytende honning til du får ønsket sødme. Rist cashewnøttene i en tørr stekepanne til de så vidt tar farge, og sett til side. Kok risen etter anvisningen på pakken.


Skjær kyllingen i biter og dryss på med salt og pepper. Varm opp olje i en stekepanne og tilsett hakket hvitløk. La hvitløken surre i noen minutter før du har i curry paste og kyllingbitene. Visst sausen er litt tynn (dette vil variere litt etter kva merke kokosmelk du bruker): bland ut litt maisenna i kaldt vatn, og tilsett i ein tynn stråle i woken medan den koker til passelig fylde. Wok med svinefilet og kokosmelk Det tar litt tid å gjøre klar alle ingrediensene til en wok, men når alt du skal bruke først er kuttet og kappet, går det veldig kapt med selve wokingen.


Og woking er, etter min mening, en perfekt hverdagssyssel når du vil ha god middag på kort tid! Fargerik kyllingwok med grønnsaker som kinakål, paprika og gulrot. Smaksatt med ingefær, hvitløk og kokosmelk.


Inspirerende matkasser og gode middagsopplevelser. Dette er en smakfull kyllingrett inspirert av Thailand - med innslag av chili, hvitløk og thailandsk basilikum. Husk at hvis du fjerner frøene så fjerner du samtidig litt av heten. Den andre viktige ingrediensen er thailandsk basilikum. Den dufter herlig aromatisk og har en mild anissmak som.


Kyllingwok med kokosmelk

En deilig oppskrift på kyllinggryte med kokosmelk som er perfekt til hverdagsmiddag eller til helgen. La det frese med i ca. Gi sausen et oppkok, smak til med lime, fishsauce og sukker, og la sausen småkoke i 5-minutter. Jeg elsker glassnudler i våruller med svinekjøtt og grønnsaker, eggnudler i en god wok med knasende grønnsaker, eller hva med kokosmelk baserte supper med hvetenudler eller ramen nudler i? Legg hvitløk, chili, vårløk og ingefær i stekepanna eller woken.


Kok opp, og tilsett fiskesaus og limesaft. Ha i kyllingen og la den koke med i ca. Strø over koriander eller bladpersille.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg