tirsdag 28. mars 2017

Bipolar lidelse test

Har du bipolar lidelse type opplever du mer enn én episode av depresjon og mani. Denne typen fører ofte til flere problemer og større funksjonssvikt enn bipolar lidelse type 2. Du opplever episoder med depresjon og hypomani. Mer enn millioner amerikanske voksne og barn vil oppleve bipolar lidelse noen gang i livet. Eksperter er ikke sikker på nøyaktig hva som forårsaker bipolar lidelse.


Familiehistorie kan øke risikoen.

Den kan ramme alle lag av befolkningen, kvinner som menn. Om man inkluderer alle undervarianter er mellom fire og fem prosent av oss er rammet denne psykiske sykdommen. Tidlige varselstegn ved bipolar lidelse De tidlige varselstegn ved bipolar lidelse dreier seg om de symptomer og endringer i adferd som viser seg forut for selve sykdomsfasen. Det kan være endringer i søvnmønster, stemningsleie, energinivå eller tanke- og adferdsmønster. Lidelsen er like vanlig hos begge kjønn.


Det kan være store mørketall blant barn og unge fordi forskere er uenige om kriteriene for diagnosen. Mange voksne med bipolar lidelse sier at de hadde symptomene allerede i barn- og ungdomstiden. Hva er bipolar lidelse ?

Ordet bipolar betyr to poler, og viser til humørsvingninger mellom å være høyt oppe og langt nede. Det er normalt å ha humørsvingninger, men ved en bipolar lidelse er svingningene mye større enn hos folk flest. Tidligere ble bipolar lidelse kalt manisk-depressiv lidelse. Vi vet ikke sikkert hva som forårsaker bipolar lidelse.


Det kan ha sammenheng med nivåene av enkelte signalstoffer som formidler informasjon mellom ulike deler av hjernen. Sykdommen kan også være genetisk. Det vil si at sjansene for å utvikle.


En som har en bipolar lidelse kan ha store svingninger, og tilstanden pendler mellom dyp depresjon og passivitet til oppstemthet og en svært aktiv væremåte - også kalt mani. Ved bipolar lidelse type opplever du ikke episoder med mani, men det som kalles hypomani. Det finnes ingen genprøve, blodprøve eller billeddiagnostisk test som kan vise om du har bipolar lidelse eller ei. Hvis andre personer i familien har hatt bipolar lidelse , har man en noe økt risiko for å få denne lidelsen selv i forhold til personer uten bipolar lidelse i familien.


LES ARTIKKEL OM Å LEVE MED BIPOLAR LIDELSE , OG OM Å LEVE MED EN SOM HAR BIPOLAR LIDELSE HER. Hvor utbredt er bipolar lidelse ? Hvordan blir bipolar lidelse behandlet? Personer med bipolar lidelse har en tendens til å svinge mellom maniske og depressive episoder, men hos de fleste er det oftest. En person som har en bipolar lidelse , kan pendle fra dyp nedstemthet og passivitet til oppstemthet og høyt aktivitetsnivå.


Dette i motsetning til unipolar stemningslidelse, som kjennetegnes av tilbakevendende depresjoner.

Min bipolare lidelse. Bipolar betyr to poler. Hansen har skrevet utfyllende om hvordan livet hennes har vært både før og etter diagnosen bipolar lidelse , om sine opp- og nedturer, om å bli elsket for den man er.


Med historien om hennes liv ønsker hun å nå frem til pårørende og andre i samme situasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg