torsdag 9. mars 2017

Normalt blodtrykk eldre

Normalt blodtrykk eldre

Men hva regnes egentlig som normale verdier? Grensene for normalt blodtrykk er gjenstand for kontinuerlige diskusjoner. Blodtrykk er et stort og omdiskutert tema. Er det greit å ha høyere blodtrykk når man er eldre ? Selv om det er både naturlig og normalt for eldre å ha et høyere blodtrykk , er det like skadelig for eldre å ha høyt blodtrykk som for yngre. Endringer i blodtrykket i løpet av dagen i respons på aktiviteten anses normalt.


Høyt blodtrykk kan være forårsaket av fedme, åreforkalkning eller nyresykdom. Normalt blodtrykk. En nyfødt har et normalt trykk på ca over blo men når barnet har nådd en måneds alder, stiger normalt blodtrykk til ca enn 45. Hever automatisk spørsmålet om hva i eldre eller et sunt blodtrykk.


Oversikt over normalt blodtrykk og blodtrykksverdier med hensyn til alder. Her kan du lese om hva som er vanlig og normalt blodtrykk i forhold til alder. Men vi vet at det er en rekke risikofaktorer som kan føre til et høyt blodtrykk , og det er særlig alder, overvekt, røyking, fysisk inaktivitet, stress, høyt inntak av salt og stort alkoholkonsum.


I tillegg kan høyt blodtrykk også være arvelig. Hva kan jeg gjøre selv? Det er mye du kan gjøre både for å forebygge og senke et høyt. Kvinners blodtrykk øker mer enn menns. I gjennomsnitt har derfor eldre kvinner høyere systolisk blodtrykk enn eldre menn.


Men jo eldre man blir, jo mindre elastiske årer får man. Eldre personer med lite elastiske årer får et høyere systolisk trykk fordi årene har dårligere evne til å utvide seg. Av samme grunn kan det diastoliske blodtrykket synke.


Normalt blodtrykk eldre

Også andre faktorer som trening, åreforkalkning (aterosklerose) og sinnstilstanden kan påvirke blodtrykket. Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. En svært høy andel av eldre nordmenn har høyt systolisk blodtrykk , altså høyere enn 1mmHg. For eksempel er det gjennomsnittlige systoliske blodtrykket til nordmenn over år omtrent 1mmHg, og også for personer i 60- og 70-årene er snittet omtrent 1mmHg. Undertrykket (det diastoliske blodtrykket ), er trykket som utøves på blodkarenes vegger når hjertet fylles med blod.


Disse grensene for høyt blodtrykk gjelder for alle voksne uansett alder og kjønn. Lavt blodtrykk kan være forårsaket av dehydrering, hypothalmic dysfunksjon og hjertesykdom. Hvis du har høyt blodtrykk gjelder det å følge rådene for forebygging. Hos mange eldre er ikke alltid en livsstilsendring tilstrekkelig for at blodtrykket skal bli normalt , og behandling med blodtrykkssenkende medisin er da nødvendig i tillegg, understreker Gerdts.


Normalt blodtrykk eldre

Som du kan se, øker indikatoren for normalt blodtrykk når barnet vokser opp. Dette skyldes det faktum at fartøyene utvikler seg, og sammen med dette stiger sin tone. Klikk på bildet for å forstørre. Litt senket blodtrykk hos barn kan indikere en forsinket utvikling av kardiovaskulærsystemet.


Vanlige årsaker til lavt blodtrykk. Alder og gener kan være en årsak til lavt blodtrykk. Forskning har vist at lavt blodtrykk kan være genetisk, og om man har foreldre som har lavt blodtrykk er det en mulighet for at det er arvelig. Ved vedvarende systolisk blodtrykk over 1mmHg (moderat eller alvorlig hypertensjon) anbefales medikamentell behandling uavhengig av risikonivå.


Normalt blodtrykk eldre

Nye amerikanske retningslinjer. Det betyr at du kan ha en økt risiko for å utvikle høyt blodtrykk. Da er det ofte tilstrekkelig å endre til et sunnere kosthold og aktivitetsnivå for å holde blodtrykket stabilt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg