torsdag 16. mars 2017

Egenandel barn

Egenandel barn

Gruppene som har fritak for betaling av egenandel er de samme hos legespesialist som hos fastlege, dersom legespesialisten har avtale om driftstilskudd. Dersom du går til legespesialist som ikke har avtale om driftstilskud må du betale for hele behandlingen selv. Egenandel hos lege.


Egenandel barn

Barn får gratis tannbehandling i den offentlige tannhelsetjenesten. Voksne må i utgangspunktet betale selv, men det finnes mange unntak. De fleste må betale en egenandel når de har time hos fysioterapeut.


Noen grupper slipper å betale egenandel for slik undersøkelse og behandling. Pasienter som ikke er omfattet av disse vilkårene, betaler egenandel for behandlingen (refusjonstakst). For psykiatrisk behandling er aldersgrensen år. Her ser du prisoversikten på ulike behandlinger hos SiO legene. Når du går over grensen får du frikort, som betyr at du slipper å betale egenandel ut kalenderåret.


Egenandel barn

Noen personer får frikort automatisk, og slipper derfor å betale egenandel. Dette gjelder blant annet: barn under år. Det er faste takster for fysioterapibehandling i den offentlige, kommunale helsetjenesten.


Du betaler bare det som er oppgitt som pasientens egenandel for behandlingen. Fysioterapeuten kan i tillegg kreve betaling for visse typer tilleggstjenester og forbruksmateriell. Hos lege og andre behandlere med driftsavtale må du betale en egenandel. Det samme gjelder medisiner på blå resept. Her får du en oversikt over hva som gjelder av regler for egenandeler og mulighet for refusjon av utgifter ved helseplager.


Egenandel barn

Noen andre grupper slipper også å betale egenandel for undersøkelse og behandling. Barn under år slipper å betale egenandeler. Du kan lese mer om fritak for egenandeler for godkjent yrkesskade her. Personer med minste pensjonsnivå (minstepensjonister) har fritak for å betale egenandel på blå resept. For hvert øvrige barn betaler kommunen halv sats.


Det vises til § i forskrift om Barne -, ungdoms- og familieetatens rett til å kreve egenbetaling fra kommunen for opphold i institusjon. Grensen for fritak fra egenandeler heves fra til år. Vi er opptatt å utjevne forskjeller i helsetjenesten. Barn som trenger fysioterapi, skal få det. Familiens økonomi skal ikke være avgjørende, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.


Kommunen kan kreve egenandel av barn som har opphold i institusjon. En forutsetning for kommunens egenandelskrav er at barnet har selvstendig inntekt. Foreldrenes inntekts- og formuesforhold skal holdes utenfor egenandelsberegningen. Aldersgrensen for egenandelsfritak heves fra til år.


Fjerner egenandel for barn. Reduserer egenandelstak 2. BPA er en offentlig tjeneste som blir tildelt av kommunen der du bor gjennom et vedtak på X antall timer hjelp i uka. Praksisen i kommunene er forskjellig med hensyn til pris. Det er ingen egenandel hos legen når du er under år.


Senter for foreldre og barn med full forpleining. Statlige beredskaps- og familiehjem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg