mandag 6. mars 2017

Kommunal bolig

Informasjon om å leie kommunal bolig på norsk, engelsk, arabisk og somali. Boligbygg, kundesenter, bomiljøvakt. Jobb i Oslo kommune. Slik søker du om kommunal bolig. Fyll ut søknadsskjemaet for kommunal bolig.


Kommunal bolig

Dersom du oppfyller vilkårene for kommunal bolig , blir du satt på venteliste til kommunal bolig. Du kan bruke tiden du leier bolig til å planlegge hvordan du vil bo i fremtiden. Kommunal bolig er et midlertidig tilbud. Hvis du tildeles kommunal bolig vil bydelen tilby deg å lage en boplan. I boplanen kan du planlegge om du skal fortsette å leie bolig eller om du kan kjøpe egen bolig.


Hva er kommunal bolig ? Vi har ulike typer boliger. Enten du skal søke kommunal bolig , bytte av kommunal bolig eller fornye din eksisterende søkna fyller du ut skjemaet elektronisk søknad. Ettersender du informasjon eller vedlegg, gjør du dette via Min side. Noen ligger i bygg som kommunen eier, andre er i borettslag eller sameier, hvor kommunen eier en eller flere leiligheter. Fordi det er begrenset antall boliger kan det ta tid før du får tilbud om bolig.


Dersom du takker nei til tilbud om bolig kan du ikke regne med å få et nytt tilbud. Det gis normalt kun ett tilbud. Hvor stor bolig som tildeles avhenger av husstandens størrelse og boligbehov.


Det er derfor ikke sikkert at du vil få kommunal bolig selv om du oppfyller vilkårene. Oppfyller du kravene og blir prioritert, vil du få tilbud om leie av en kommunal bolig. Du kan søke om å leie kommunal bolig om du ikke klarer å skaffe deg en egnet bolig selv eller med annen offentlig hjelp eller trenger særlig tilpasning på grunn av alder, bevegelses- eller utviklingshemning. Det innebærer at antall boliger er begrenset, og at ledige boliger vil tildeles de som til enhver tid har det største behovet, som fyller kriteriene, og som passer inn i den aktuelle boligen.


Kommunal bolig

Hvem får kommunal bolig. Med kommunal bolig menes alle boliger som kommunen disponerer. Forskriften gjelder boforhold som har sin forankring i avtale om bruksrett til husrom mot vederlag, jf. Søknad om kommunal bolig kommer i hovedsak fra søker selv. Pårørende eller andre i søkeren sitt nettverk, kan også ta direkte kontakt med kommunen for veiledning om søknad til kommunal utleiebolig.


I noen tilfeller tar kommunens fagavdelinger innen helse, sosial og omsorg initiativ til å søke. Søk om kommunal bolig. Boligforvaltning kan hjelpe til med å skrive søknad.


Kommunal bolig

Dersom du får innvilget søknaden, vil du enten få skriftlig tilbud om bolig eller skriftlig tilbud om å bli satt på venteliste til en egnet bolig blir ledig. Søker må være ute av stand til å skaffe seg egen bolig – midlertidig eller varig. Bolighjelpen bistår med å finne bolig i privatmarkedet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg