torsdag 23. mars 2017

Født uke 37

Om barnet: Ikke prematur om babyen blir født nå. I begynnelsen av denne uken er fosteret uker gammelt. Nå gjøres bare finpussing. Fosteret fortsetter å legge på seg og er snart klar til å bli født.


Barnet vil ikke regnes som prematurt (for tidlig født ) hvis det fødes etter inngangen av denne uken.

Vekten vil derimot fortsette å øke kraftig fra uke til uke. Babyen legger på seg rundt gram i døgnet, og vil derfor bli rundere jo nærmere du kommer termindatoen. En baby født i denne uken vil ikke bli regnet som for tidlig født. Planlagte keisersnitt som gjennomføres en uke eller to før termin, gir derimot litt større sjanse for komplikasjoner.


Mange babyer har hår over hele hodet når de blir født , men bli ikke bekymret om hårfargen er forskjellig fra din og mannen din. Spedbarn som fødes etter uke 3 klarer seg som regel fint. De kan ha bruk for noen flere dager på sykehuset, men vil på lengre sikt ha like gode helseutsikter som barn født rundt termin.

Det fødes få spedbarn før uke 32. Disse barna må ligge lenger på sykehuset. Barna er underutviklet når de kommer til verden. Men er du kommet så langt som uker, blir det ofte ikke gjort noe for å stoppe fødselen. Uke er helt på grensen til om en stopper fødselen.


Ved uker er det helt greit å føde også på små fødeavdelinger i distriktene. At et svangerskap varer i uker er jo bare et gjennomsnitt, noen bruker uker og noen bruker uker, også kommet et fiks ferdig barn ut. Fosteret er for det meste utviklet ferdig og klar for livet utenfor livmoren. De siste ukene vil barnets vektoppgang avta noe, men det vil fortsette å legge på seg frem til fødselen. Jordmor og gynekolog har svart på spørsmål om uke : Utflod i uke - tegn på GBS?


Gravid uke : Babyen regnes ikke lenger som fortidlig født. Det regnes som normalt at babyen kan fødes nå. For eksempel var det prosent mer sannsynlig at babyer født i uke til kom til å lide av langvarig sykdom enn de som er født i uke til 41.


Det var rundt prosent mer sannsynlig at de fikk astma eller led av tungpusthet. Prematur anvendes som benevning på barn født før 37. Det burde ikke bli noe problem for barnet ditt å bli født i uke 37.

Barnet vil ta til seg mat selv og trenger ikke noen annen hjelp enn den han får hos mor! Hadde hun på barsel hele tiden, trengte ikke sonde, hun drakk av flaske med en gang. Kan ikke svare på hvordan det blir seinere når hun blir eldre. Men De sa ihvertfall ikke noe på barsel. Hjernen til babyer fortsetter å vokse og utvikle seg raskt i løpet av de siste ukene i svangerskapet,.


Vi merket jo at hun ikke var heeelt klar, hun ville heller sove enn å spise de første dagene og fikk litt gulsott. Men ikke sånn at vi trengte å bli på sykehuset noe lengre eller ekstra oppfølging. Shiiit uke er big deal å komme til! Jeg har digget å følge svangerskapet ditt og gleder meg ENDA mer til tiden etter babyen din kommer! Mulig helsefare ved å bli født bare litt for tidlig Amerikansk studie advarer mot å behandle barn som er født bare litt før tiden som om de var født på termin.


Rutinene er bedre i Norge, mener norsk lege. For tidlig fødte barn kalles også premature. Flere risikofaktorer kan bidra til tilstanden. Dersom du har født for tidlig en gang, har du en økt risiko for å føde for tidlig i senere svangerskap. Sengrensen for abort er uker i Danmark.


Barn kan reddes etter uke 23.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg