onsdag 29. mars 2017

Anoreksi fakta

Anoreksi fakta

Bulimi, anoreksi og andre spiseforstyrrelser skyldes både arv og miljø. Flere kvinner enn menn rammes. Spiseforstyrrelser er et samlebegrep for flere tilstander eller lidelser med beslektede karakteristika. Mange med sykdommen opplever ikke selv at de har en spiseforstyrrelse, noe som gjør det vanskelig å få pålitelige tall for forekomsten av anoreksi.


Felles for disse er en intens frykt for overvekt, og at man føler seg tykkere enn man i virkeligheten er. Ved anoreksi tar tanker om mat og kalorier over det meste av tanker og følelser, mens ved bulimi er det sentrale mangel på kontroll over følelser og matinntak. Mange med anoreksi føler skam og har dårlig samvittighet.


Kanskje tror du at vekttap er nøkkelen til et bedre, lykkeligere og mer vellykket liv. Anoreksi handler også om selvfølelse. Fakta : Majoriteten av de som rammes av spiseforstyrrelser er kvinner. Det betyr ikke at spiseforstyrrelser er en såkalt ”kvinnelidelse”. Tallet er høyere for gutter og menn som utvikler overspisingslidelse.


Ingen vælger at have anoreksi. Hold fast i en fornuftig kost, også med et nødvendigt. Prøv at styrke dit barns selvværd.


Bla: Perfektionisme, følsomhe lavt selvvær meget vilje, nøjsomhe behov for kontrol, stiller store krav til sig selv, udadtil stærk og svært ved at tage. Den enkelte spiser bare nok til å opprettholde seg selv, og noen ganger slutter å spise helt. Lad dig ikke afvise af dit barns afvisende adfærd. For anoreksi virker ulike psykoterapiformer like godt.


Anoreksi fakta

For bulimi og patologisk overspising virker kognitiv atferdsterapi, som er spesielt utviklet for bulimi, bedre enn andre typer psykoterapi. Samlet antyder forskning at antidepressive medikamenter bedrer bulimi. Ved anoreksi vil personen som er syk være opptatt av å spise minst mulig og å være tynn, noe som ofte resulterer i alvorlig vekttap og undervekt.


Dette gjør anoreksi til den spiseforstyrrelsen som er mest synlig for andre. Ofte har personer med anoreksi også det vi kaller en kroppsbildeforstyrrelse. Der kan også være anden vægtregulerende adfærd. I undersøkinga fant vi at personer som lider av anoreksi og bulimi, skårer innen normalområdet på alle testene. Men dersom vi sammenligner dette med friske av samme kjønn, alder og utdanning, ser vi en ulikhet, særlig blant de som lider av anoreksi , fortalte Weider.


Anoreksi fakta

En novelle som handler om ei jente som har blitt mobbet gjennom hele livet, og nå har hun bestemt seg for å slutte å spise. Handler om å få anoreksi og depresjon. Gi meg tilbakemeldinger! Det vanligste symptomet på anoreksi er altfor lav vekt i forhold til høyde og kroppsbygning - undervekt. Kurset bidrar til å styrke tryggheten i foreldrerollen, og tematiserer hvordan du kan forstå og møte spiseforstyrrelser på en god måte hos ditt barn.


Foreldrehjelpen er et gruppebasert program for foreldre til barn med spiseforstyrrelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg