fredag 10. mars 2017

Vanlige kjønnssykdommer

Oversikt over kjønnssykdommer. Enkelte kjønnssykdommer som HIV og syfilis, smitter også gjennom blod. Risikoen for få en kjønnssykdom er størst når man har vaginal penetrasjon eller anal penetrasjon, men flere kjønnssykdommer blir også overført via oralsex.


For å redusere risikoen for kjønnssykdommer kan man bruke kondom. Nedenfor finner du noen vanlige symptomer på kjønnssykdommer.

Hvis du plages med en eller flere av disse symptomene, er det viktig at du tar en test via din fastlege eller gjennom nettsider som Dynamiclab eller Unilabs. De tre mest vanlige kjønnsykdommene i Norge gir ofte ingen symptomer. Har du et spørsmål om kjønnssykdommer ? Her er tegnene du bør være obs på!


Test deg for alle vanlige kjønnssykdommer. I alle-5-pakken får du alt du behøver for å teste deg mot de mest vanlige kjønnssykdommer i Norge. Disse har lignende symptomer, så test deg for alle samtidig.


Du får raskt svar og muligheter for hjelp videre.

Vanlige symptomer hos kvinner er svie ved vannlating og økt utflod fra skjeden. Hos menn er svie ved vannlating og gulgrønn utflod fra urinrøret typiske symptomer. Noen opplever å få smerter eller hevelse i en testikkel. Du kan minske risikoen for å få kjønnssykdommer ved å bruke kondom.


Virale kjønnssykdommer , som kjønnsvorter og kjønnsherpes, er sannsynlig å skape komplikasjoner under fødselen, men det er muligheter å unngå spredning til barnet under fødselen. Kjønnssykdommer som har blitt linket mot denne infeksjonen er klamydia, gonoré og bakteriell vaginose. De fleste gir et utslett, men det er også andre plager og sykdommer som er vanlige hos barn. Barnesykdommer er infeksjoner man gjerne får som barn.


Her finner du informasjon om andre, litt mindre vanlige kjønnssykdommer , symptomer og behandling Hepatitt B For noen kan betennelsen bli kronisk, mens andre opplever at den leger seg selv. Seksuelt overførbare sykdommer har det til felles at de kan smitte ved vaginal- anal- eller oral sex, og at de ikke alltid gir symptomer som gjør at man oppdager smitten. Man kan altså føre smitten videre til andre uten å vite at man er smittet selv.


Derfor er det viktig å teste seg. Andre vanlige symptomer på kjønnssykdommer hos menn inkluderer unormal utflod fra penis og betennelse i urinrøret. Det er viktig å huske at kjønnssykdommer kan føre til symptomer rundt munnen, anus og hud. For eksempel er det mulig å få kjønnsvorter rundt anus, og syfilis kan forårsake sår rundt munnen. Man kan også få blødningsforstyrrelser, sår nedentil, smerter under samleie og magesmerter.


Alt unormalt fra kjønnsorganene bør undersøkes av lege.

Klamydia gir ofte ingen symptomer. Hvert år tester tusenvis av nordmenn positivt for kjønnssykdommer. Dette kan du gjøre for å unngå smitte, og slik skal du behandles. For eksempel hvilke symptomer som er vanlige , hvordan legen undersøker for kjønnssykdommer , hvordan de behandles, og eventuelt hvordan dette kan testes på egenhånd. Vi tror at klamydiatester bidrar til å avdekke flere tilfeller av klamydia, som er svært vanlig i befolkningen.


Utdypende artikkel: kjønnssykdommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg