torsdag 30. mars 2017

Baby feber 39

Presise og raske termometer for måling av feber. Feber er et vanlig symptom hos barn. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon.


C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. Passerer temperaturen °C og barnets allmenntilstand er dårlig, kan man bruke febernedsettende legemidler.

En viktig hovedregel er at feber uten kjent årsak alltid skal konfereres med lege. Med feber mener vi rektaltemperatur på over grader. Alle barn under tre måneder bør undersøkes av lege dersom de har feber , uansett allmenntilstand. Foto: Privat – Høy feber hos barn er ikke ensbetydende med alvorlig sykdom.


Derfor ser man ofte, at sygdomme, som medfører høj feber med en temperatur over 40°C hos børn, ikke behøver at give feber hos voksne. Barnelege Annette Resch. Hvor sygt er et barn med feber ?

Børn kan fx have en temperatur på -40°C og alligevel være i en overraskende god tilstand. Små barn får lettere feber enn voksne, og feberen kan fort bli høy. Når små barn har feber er allmenntilstanden langt viktigere enn selve temperaturen. Små barn kan lett få feber på °C, selv ved helt vanlige virusinfeksjoner.


Temperaturen varierer vanligvis mellom 3og 3grader, er lavest om natten og høyest om ettermiddagen. Noen barn kan normalt ha enda større temperatursvingninger enn dette. Det jeg lurer på er: er det farlig for en mnd gammel baby å ha nesten i feber ? Siden vi må vente timer mellom hver paracet, stiger feberen ganske raskt opp igjen, og det blir en del timer med høy feber. Jeg har prøvd å kle av han og ligge på kaldt rom, men det synes han tydelig er ubehagelig.


Gratis frakt fra 6kr. Bakkeid forteller videre at feber alltid har en årsak, men at det er svært ulikt hvordan et barn responderer på å ha feber - Noen foreldre kan fortelle om ettåringer som løper rundt med nærmere i feber , mens andre kan være utslått av 3i feber. Man definerer alt over grader som høy feber , forklarer hun. Et barn med en ufarlig febersykdom vil ofte kunne ha en kroppstemperatur mellom °C og 45°C i 2-døgn, men ved for eksempel influensa eller andre infeksjoner sees også feber varende i over en uke eller mer.


Små børn får højere feber end voksne, og -40°C er ikke ualmindeligt ved forkølelse. Almindeligvis stiger barnets temperatur i løbet af dagen og er højest om aftenen. Således vil et barn med forkølelse typisk have 38°C om morgenen stigende til omkring °C om aftenen uden, at det er tegn på, at sygdommen er forværret.

Høy feber følges dessuten ofte av oppkast og diaré selv om fordøyelseskanalen ikke er angrepet av sykdommen. Frostrier forekommer aldri hos barn som er yngre enn to–tre år, og de sees sjelden hos større barn. For øvrig påvirkes barn ofte påfallende lite av så høye temperaturer som –°C.


Ved høy feber og redusert allmenntilstand kan det være aktuelt å bruke febernedsettende legemidler. De kan ofte ha feber mellom °C og 4°C i 2-døgn uten at det er farlig. Kortvarig feber på mindre enn dager er vanlig ved infeksjoner i luftveiene, ørene og urinveiene. I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3til 38°C i endetarmen, det vil si en økning på °C fra normalen.


Hun tok vaksine i går og har ,i feber. Hun er også utilpass, så hun har fått paracet. Feberen er nå på 3og hun sover i vogna etter å ha drukket melk. Hun har litt nedsatt allmenntilstand og er også snørrete. Kroppen prøver å danne så mye varme at virus og bakterier ikke skal kunne overleve.


På denne måte kan man si at feber er med på å bekjempe sykdommen. Hva kan jeg gjøre, når barnet har feber ? Et barn (eller en voksen) med feber har bruk for mer væske enn normalt. Fikk beskjed om at hun kunne få feber fra en til to uker etterpå.


Er dette ting som kommer med vaksinen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg