fredag 31. mars 2017

Små poteter i ovn

Direkte fra eget lager til lavpris. Kjøp Ovn hos WhiteAway. Små nypoteter trenger omtrent 15- minutter, mens mellomstore poteter trenger kanskje 45- minutter, og da bør steketemperaturen justeres til 1grader. Stian sa at dette var de beste bakte potetene noensinne han hadde smakt, og jeg skjønner hva han mener. Jeg mauler av og til ovnsbakte poteter som snacks!


Små poteter i ovn

En litt drøy påstan jeg innrømmer det. Men jeg synes dette er verdens beste ovnsbakte poteter , og ting som kan synes som unødvendige detaljer er angivelig forskjellen på helt vanlig ovnsbakte poteter og verdens beste ovnsbakte poteter. Små , ovnsbakte poteter blir man aldri lei, og de passer til alt. Server som tilbehør til alle slags retter av kjøtt – hele året. Ovnsstekte poteter passer til alle typer stekt kjøtt.


Serveres gjerne med litt aïoli til å dyppe potetene i. Slik lager du deilige, ovnsbakte gourmetpoteter! Det er i snittflatene de skikkelig gode og sprø tingene skjer. Jeg liker å dele potetene på langs, enten en, to eller fire ganger, alt ettersom hvor store de er. Det går fint å bruke både små og store poteter , så lenge du deler de større i flere biter enn de små , sånn at det er omtrent samme tykkelse på alle bitene.


Krydre potetene med sitronskall, hvitløk og persille. Disse potetene smaker godt til alt fra fisk og skalldyr til mer kraftige kjøttretter av storfe. Spenstige potetretter. Se alt det gode du kan bruke poteter til.


Saltbakte poteter er godt tilbehør til grillmat, tapas - og buffeter. Saltbakingen setter en ekstra spiss på potetene - og det beste av alt er at det er veldig enkelt og slår alltid godt an. Her får du svært så. Vend inn krydderblandingen i langpannen med poteter og løk slik at alt blir godt blandet. Vend potetene ofte under stekingen.


Små poteter i ovn

Seifileten fortjener å bli løftet frem fra glemselen, denne gangen på toppen av stekte poteter og små tomater og overøst med varmt kryddersmør. Sei kan byttes ut med torsk eller en annen hvit fisk. Lagervarer leveres neste virkedag.


Det selges både små og store poteter av denne sorten. Små amandinepoteter trenger ca. Kok dem gjerne med skallet på, og la dem dampe seg tørre etter koking. En garantert favoritt til både store og små ! Bakt potet er enkelt og godt, og kan fylles med akkurat det du ønsker.


Små poteter i ovn

Rømme og smør er det aller enkleste, men her er det bare å bruke fantasien: kryddersmør, hvitløksmør, vårløk, bacon, skinke, mais, ost og mye mer. Bakepotet gjør seg også godt som tilbehør til biff, laks og grillmat. Utenpå blir skallet sprøtt og crispy og inni myke og melne.


Det er viktig at du bruker små poteter som har ganske lik størrelse. Amandinepoteter, Mandelpotet, små nypoteter. Ha massen i en sprøytepose og sprøyt små former på bakepapirkledd stekeovnsplate.


Pensle formene med litt olje, og stek i ovn på 200°C til duchessepotetene har fått fin farge - - minutter. Jeg synes fortsatt bakt potet er å foretrekke fremfor kokt. Får jeg tak i små poteter , havner de ofte i en ildfast form slik som i denne oppskriften.


Sleng med noen hele hvitløksfedd og små rødløk i tillegg, og det blir skikkelig snadder! Hvitløk og rødløk passer nemlig også perfekt til å bakes og tilfører det lille ekstra. Bakte poteter Store poteter stekes i ovn ved 2grader i ca. Du kan gjerne bake små poteter også. De minste penslet med olivenolje og stekt i ovnen på en seng av grovt salt.


Pakker du poteten i folie slipper ikke dampen ut og poteten blir kokt. En potet som skal bakes, skal prikkes i bunnen med en nål eller spiss kniv. Så skal den legges i en ovnspanne med et lag grovt salt i bunnen. Ekstremt enkelt, faktisk!


Det ser ut som en snål teknikk, men det finnes faktisk flere gode grunner til hvorfor du bør legge din elsk på saltbakte poteter. Aldri før har potetene vært saftigere, mørere og mer smakfulle. Rett og slett bedre, lover Siv. Kok potene med skall til de er nesten kokt. Poteter bakt med parmesan.


Bruk små partypoteter. Skjær dem i to, og fordel i ildfast form med litt olivenolje i bunn. Skvett litt olje på toppen, og skvis over sitronsaft.


Dryss over havsalt og pepper og rikelig med finrevet parmesanost.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg