fredag 17. mars 2017

Skinkestek i leirgryte

Se utvalget og opplev smakene her. Har du tips eller ideer? Gilde er opptatt av miljøet. Dette kaller vi griseløftet. Smakfulle oppskrifter. Bruk av leirgryte er en eldgammel koketeknikk.


Skinkestek i leirgryte

Herhar vi stekt skinkestek og deilige rotgrønnsaker i leirgryta. Du kan steke surret svinestek på samme måte. Den minste gikk i fryseren. Den på kg ble en saftig, mør søndagsstek med deilig knuspresvor.


Svinestek med sprø svor til 5-personer. Skinkestek i leirgryte. Provencekrydder gir denne skinkesteken en nydelig smak av Frankrike. Bare husk å bløtlegge leirgryta time før bruk. Se film og oppskrifter for hvordan du tilbereder surret svinestek, hvor lang steketid du bør beregne og hvor mye svinestek du beregner per person.


Bruk grillen på slutten for å få svoren sprø. Medium pluss: °C Gjennomstekt: °C. Det kan være lettere å lykkes med en svinestek uten svor, siden denne tilberedes på lavere temperatur.


Fuktet leirgryte , inn i kald ovn, på rist på nedeste hylle. Jeg pleier å brune kjøttet raskt i stekepannen før jeg legger steken i leirgryta sammen med løk og eventuelle andre grønnsaker (gulrot, persillerot, sellerirot og hvitløk er supert). Velsmakende svinestek. Selve steika blir saftig og god når den tilberedes på riktig måte. Jeg elsker å lage mat i leirgryte (Römertopf), da maten steker seg selv og frigir tid til andre ting.


Denne gangen står oksestek med lekre grønnsaker, gulrøtter og purre på menyen, som har ligget og godgjort seg under steika. Som regel er det umulig å kombinere alle ønsker i livet. For eksempel er det i utgangspunktet ein umulig balansekunst å lage søndagsmiddag mens du legg ut på skitur. Men det finns ei råd for den som er sugen på skinkesteik, og samtidig har ei leirgryte i skapet.


Og det trenger ikke å være svindyr viltstek, det kan rett og slett være rimelig svinestek, eller skinkestek om du vil. Mer plass, lunt miljø, mer lek. Behandler du den riktig, blir nemlig svinesteken både saftig og smakfull – og en søndagsmiddag du husker hele uka. Blir det noe igjen kan du spise restene som pålegg.


Saftig kjøtt og fantastisk smakfulle grønnsaker som har fått vært med i gryten sammen med kjøttet hele tiden. I grytene i Trøndelag på 70- og 80-tallet var det lite hvitløk å spore, det hadde vi knapt hørt om. Med saftig kjøtt, sprø svor, tykk brun saus, epler og svisker blir dette et måltid som samler familien rundt bordet.


Takk for flott artikkel om et spennende tema! Jeg har som så mange andre en leirgryte som nesten ikke er brukt, men nå har jeg nettopp skaffet meg en stor, ny (billig på finn.no) som jeg skal steike en hel and i. Gleder meg til det! MEN: Ser ovenfor her at det er en som foreslår pinnekjøtt i Römertopf-en, og DET høres virkelig spennende ut! La kjøttet ligge på kjøkkenbenken til temperering ca time før steking. Finhakk urtene og gni inn steken med salt, pepper og urter.


Legg steken i et ildfast fat. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. I ovn ved 225° i timer.


Gni kjøttet inn med salt og pepper og legg det i gryten. Rut opp svoren på steken. Jeg synes den enkleste måten å gjøre det på er å bruke en skarp saks og klippe opp rutene. Svoren blir lettere sprø om du lager ganske små ruter. Jeg skal lage skinkestek til middag i morgen, og dette er noe jeg ikke har laget før.


Skinkestek i leirgryte

Hvor lang steketid må jeg beregne på en surret skinkestek på kg? Og hvor mange grader må jeg steke på? Jeg har skjønt at jeg skal steke til steketermometeret viser ca grader, men det er det jeg kan.


Fremgangsmåten er en miks av mine egne erfaringer om bruk av leirgryte sammen med det jeg har lært om langsteking av kalvestek fra en matartikkel av Viestad som sto i Magasinet for noen år siden. Jeg har brukt oppskriften til Viestad i noen år, men de to siste gangene har jeg brukt leirgryte i tillegg. Resultatet er mørt, saftig og rosa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg