onsdag 15. mars 2017

Mer melk i det ene brystet

For barnet har det ingen betydning, men for deg – ser det litt rart ut. Jo mer som tappes ut fra brystet og jo oftere barnet dier fra ett bryst , jo mer melk produseres. Dvs – gi fra det med minst melk nesten hele tiden. Det ene brystet produserer mye mere melk enn det andre. Det var slik med mitt første barn også, men nå er det mye større forskjell.


Det er litt plagsomt ettersom jeg får mye brystspreng på dette brystet , og idet det renner mye overskuddsmelk.

Når jeg ammer, begynner jeg konsekvent på dette bryste. Hei, og takk for spørsmål. Det du forteller er noe vi møter ofte i privat praksis. Pasientene forteller at brystene var ganske like før de ble gravide, men et av brystene hadde mer melk , og det ble til at det brystet ble et favorittbryst og slik ble det etter de neste svangerskapene også. Skjul at jeg er logget inn.


Redusert melk i det ene brystet. Det kan være ulike grunner til dette, både at melken strømmer saktere, og at barnet har behov for ro og kroppskontakt. Husk at melken i et bryst som det er lite melk i, inneholder noe mer fett enn et bryst som er fullt.

Jeg fullammer gutten vår på snart uker og pumper innimellom slik at min mann kan gi flaske som avlastning en gang i blant. Når jeg pumper kommer det ut dobbelt så mye melk fra det ene brystet i forhold til det andre. Svak vektoppgang er et tegn på at barnet får for lite melk. Jeg har hatt mere enn nok melk til lillegutt,men nå vil han bare ha den ene. Det virker som den andre begynner å. Miste melka i ene brystet ? Brystkjertlene består av kjertler som er spesiallaget for å produsere melk etter fødselen.


Det fins også forskjeller mellom ulike kulturer, som med sikkerhet skyldes både arv og miljø. Men disse kulturelle forskjellene er mye mindre enn forskjellene mellom kvinner innen en gitt kulturkrets. Ofte er det ene brystet litt større enn det andre.


Det er også naturlig at brystene ikke er helt symmetriske. Vær varsom-plakatens retningslinjer for god presseskikk. Likevel er det mye vi kvinner ikke vet om dem. De sju tingene under bør du definitivt bite deg merke i, skriver 1. Gi eller motta råd om amming, flaskemating eller barnemat. Her møter du andre kvinner som har erfaring med amming eller har gitt barnet flaske.


Melken i brystene har ikke hvert sitt lager hvor det ene har tynn melk og det andre har fet.

Melken ligger i melkesekkene og er perfekt sammensatt av næringsstoffer. Sukker og fett i samme sekk. Fettet er litt mer klebrig, og samler seg langst veggene i melkesekkene.


Jeg har plutselig fått veldig lite melk i det venstre brystet. Denne siden pumpet jeg bare i flere uker da hun ikke klarte å ta det. Men så løsnet det og hun har tatt det fint lenge.


Men nå er det høyre brystet dobbelt så stort! Blir vel en ond sirkel da. Derfor bør både brystene og den tilhørende armhulen undersøkes med jevne mellomrom.


Etter sykdom i ett bryst (redusert produksjon), har jeg fått overproduksjon i ene brystet. Ungen nærmest drukner av melk , kaver mye, slipper taket og gråter. I tillegg er det mye spreng, og dobbelt så stort som høyre.


Hva kan jeg gjøre for å redusere produksjonen? Intervallamming vil vel ikke fun. Dersom du ikke har noen kul i brystet , er det i utgangspunktet ingen steder legen kan ta prøve fra. Dersom smertene i brystet vedvarer i mer enn to måneder kan du likevel vurdere undersøkelse med mammografi.


Noen ganger blir det funnet forandringer (for eksempel mikroforkalkninger) hos kvinner uten at det finnes en kul som kan kjennes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg