fredag 19. februar 2016

Utslett hals

Reserver ditt Hotell i Hals online. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå!


Jeg er ei jente på som har vært plaget med et rødt, sviende og tørt utslett på halsen.

Først var det bare et lite område på kragebeinet, senere ble det litt større, og lenger opp på halsen har det blitt et område på størrelse med en tikrone. Hva er utslett med kløe? Utslett kan utløses av flere sykdommer eller ytre påvirkninger.


Det kan komme i forbindelse med infeksjoner, allergi eller hudirritasjon. Utslett i ansiktet kan forårsakes av svært mange hudsykdommer. Hos barn er blant annet femte barnesykdom og brennkopper vanlige årsaker.


Det er en lang rekke ulike årsaker. Hei Jeg har et rødt hissig utslett på halsen og grunner på om jeg er alargisk mot noe.

Det utslettet er rødt og det klør. Har prøvd å bruke hydrokortison men det hjelper ikke så mye. En sjelden gang ses utslett i hudfolder på hals , armhuler og bleieområdet. Det klør lite og går oftest over i løpet av de første 3-måneder.


Virker barnet plaget kan det behandles med svak salisylolje eller kortvarig med hydrokortisonkrem i hodebunnen. Har barnet ditt fått utslett ? De fleste barn vil få utslett en eller flere ganger. Her er tipsene du trenger. Ta kalde bad eller kjøle området med utslett ned med et håndkle dyppet i kaldt vann. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi gode råd om behandling.


Smøre seg hyppig med nok solkrem ved opphold i varmere strøk. Ha det avkjølt og godt ventilert på soverommet. Unngå bruk av pudder, salver og kremer. Sår hals og svelgsmerter. Temperaturstigning.


Eventuelt hodepine og varierende grad av påvirket allmenntilstand. Av og til er øreverk et dominerende symptom.

Lymfeknutene under kjevevinkelen er ofte forstørrede. Ansiktsutslett kan være forårsaket av en rekke milde til alvorlige sykdommer, lidelser og tilstander. I noen situasjoner nærvær av utslett i ansiktet er et varsel om andre problemer i andre deler av kroppen, slik som systemisk lupus. Også andre infeksjoner kan føre med seg utslett , forklarer barnelege Camilla Moger.


I utgangspunktet kan alle virus- og bakterieinfeksjoner gi utslett som en immunologisk reaksjon, forklarer barnelegen. Barnesykdommene har utslett som følger med feber. Mange av dem er i dag svært sjeldne, fordi barn blir vaksinert mot dem. På grunn av risiko for å smitte sårbare personer i omgivelsene, kan det være greit å vite hva som er hva.


Slik sorterer du barnesykdommer med utslett fra hverandre: Vannkopper: Utslettet merkes først som røde prikker. Ved en del hudsykdommer har utslettet en karakteristisk lokalisasjon. Hvis du utvikler en sår hals sammen med et utslett , hodepine, feber og hovne mandler, er det sannsynlig et tegn på en mer alvorlig infeksjon som betennelse i mandlene eller halsbetennelse. En bakteriell infeksjon kan ubehandlet strep hals føre til komplikasjoner som bihulebetennelse og ørebetennelse.


Initialt sår hals , svelgsmerter og feber, forstørrede erytematøse tonsiller med pusspropper. I løpet av et par døgn tilkommer et småprikket makulopapuløst utslett og jordbærtunge. Små vesikler eller sår i ganen. Peritonsillær abscess.


Jeg fikk lignende utslett ofte på begge sider av halsen og brystet. Etter masse utredning og tester ble det konkluderert med at jeg er allergisk for endel virkestoff i flytende såpe, shampoo og balsam og når jeg vasket håret så fikk hodet i dette området for mye på seg ved to hårvask og balsam som jeg lot være i en stund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg