søndag 14. februar 2016

Gravid fryser

Har jo akkurat blitt gravid , og har noen symptomer på det! Men lurer på en ting! Er det flere som fryser mer enn før? Jeg hutrer og fryser om natta, selv om jeg har på meg raggsokker og genser! Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid.


Les også Er jeg gravid - dette skjer med kroppen store NEI når du er gravid.

Diskuter med andre som nylig er blitt gravide. Se denne fantastiske vidoen fra befruktning til fødsel! Noen av tegnene er det mange som får den siste uken før man skal ha mensen, så dette er absolutt til forvirring når man går der og lurer på om man er gravid. Jeg fryser også masse når jeg er gravid. Kjenner at puppene blir fort kal og da blir de vonde.


Har tre gutter, og har aldri frøset før npr jeg har vørt gravid , har vært utrolig varm faktisk. Nå fryser jeg uasnett hva jeg gjør. Ikke er det spesielt kaldt ute heller egentlig.


Har jo gått gravid på vinter før, og syns dette er snodig.

Uansett hvor mye jeg pakker på meg er jeg iskald. Blir nesten gal av dette og håper det går over snart. Og det verste er at alle kan se at jeg fryser. Puppene er helt stive.


Haha, sa til mannen min her en dag: Ååå jeg fryser så fælt. Ja, jeg ser det, sier han. Upplever du att du fryser oftare om fötterna nu, än innan graviditeten?


Detta kan berätta för dig om du är gravid med en pojke eller en flicka. Om du fryser mer eller mindre om fötterna så kan det betyda att du väntar en bebis av ett visst kön. Se efter om det är en flicka eller pojke? Så, for å oppsummere: Kvinner fryser lettere enn menn.


Tynne personer (hvis de ikke har masse muskler) fryser lettere enn de med mer underhudsfett. De med lavere kjernetemperatur (under grader) fryser ikke så lett som de med høyere kjernetemperatur. Og eldre mennesker både fryser – og blir for varme – lettere enn yngre. Tidlige tegn og symptomer på graviditet er uteblitt menstruasjon, kvalme og oppkast, ømme og forstørrede bryster, hyppigere vannlating og økt søvnbehov.


Mange produsenter av spekepølse fryser inn kjøttråvarene på forhånd. Dette vil riktignok drepe Toxoplasmaparasitten, men ikke Listeriabakterien. Spekemat kan også forurenses med Listeriabakterier under oppskjæring og pakking, på samme måte som for annet skivet kjøttpålegg.


Når du er gravid er det viktig å spise sunt og variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du og barnet trenger.

Det er bare noen få matvarer som kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for barnet i magen. Enten du fryser mye eller lite, kan man imidlertid si at naturen har vært ganske snill mot oss mennesker. Egentlig er det utrolig at vi har en så høy kroppstemperatur som vi har, sier Hisdal. Du har kanskje fått høre at mageform, barnets hjertelyd og gifteringen i et hår over håndleddet kan fortelle om barnets kjønn. Selv om disse mytene og kjerringrådene ikke gir et sikkert svar, kan de være morsomme å fylle lange dager med.


Jag har märkt en irriterande sak som började när jag misstänkte att jag var gravid (tillsammans med hastiga illamående attacker och liknande). Jag är en underviktig människa som brukar små frysa ibland men då hjälper det med en tjocktröja eller ett par tofflor. Nu räcker det knappt med täcken. Så jo, det där med att konstant frysa känner jag igen.


Tyvärr kommer du kanske att frysa konstant som jag gjorde. Som gravid bør du spise ekstra sunn mat, siden den skal dekke både ditt og barnets næringsbehov. Les mer om sunn mat i svangerskapet.


Det finnes imidlertid også matvarer du bør unngå eller være forsiktig med. Unngå å få i deg mer enn 3mg koffein per dag, siden det kan påvirke fosteret. Jeg har i flere uker vært slapp, trøtt og svimmel, og tungpustet til tider (verst på kvelden), med hodepine som kommer og går. Jeg kan sove en evighet hvis jeg ikke blir dratt opp av senga. Det er viktig å være fysisk aktiv i graviditeten, men utgangspunktet spiller en rolle.


Dersom du har trent regelmessig før du ble gravid , kan du fortsette med det. Både kondisjonstrening og styrketrening er trygt for gravide, så lenge svangerskapet er normalt og uten blødninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg