fredag 26. februar 2016

Sushi hjemmelaget

Bestill Sushi hos Just Eat. Hundrevis av forskjellige restauranter. Lag perfekt sushi hjemme.


På onsdag fikk sushirestauranten Sabi Omakase i Stavanger en Michelin-stjerne for matopplevelsen de tilbyr. Maki, nigiri, sashimi.

Hos MENY får du kjøpt dagsfersk sushi og her finner du alt du trenger for å bli ekspert på hjemmelaget sushi. Den lekreste sushi er både sunn og go og du blir nok overrasket over hvor enkelt du kan lage det selv hjemme. Så enkelt kan du lage nigiri sushi hjemme på ditt eget kjøkken. Sjømaten i oppskriften er forslag, du kan også velge dine personlige favoritter.


Viktig: Fisk som skal spises rå må være av topp kvalitet og skal fryses ned til -grader i timer for å unngå parasitter. Fiskefileten skal også være skinn- og benfri, og helt fri for slintrer og blodrester. Det er knapt noe som er så fristende som god sushi og sashimi.


Mange har nok hørt at man må gjennomgå et syv års kokkeskole for å kunne bli sushikokk i Japan, men det er ingenting i veien for at du skal kunne lage god sushi hjemme hos deg selv.

Hjemmelaget sushi er ikke noe hokus pokus. Krabbekjøtt er perfekt til å lage makiruller av – selv de som er skeptiske til sushi kommer til å elske disse! Er du sushielsker, trenger du neppe å overbevises. Sushi er både sunt, spennende og godt, og du trenger slett ikke gå kurs for lære å trylle fram noen lekre sushibiter. Følger du disse rådene kan du trygt lage og nyte sushi hjemme på ditt eget kjøkken.


Jeg har laget tre typer sushi : Nigiri (formet ris med sjømattopping), maki (ris rullet i tang med sjømat- og grønnsaksfyll) og sashimi (tynne sjømatskiver som dyppes i soyasaus tilsatt koriander). I de to første sushirettene er ris en viktig ingrediens. Skyll risen i kaldt vann til vannet blir klart.


La risen ligge i bløt i minutter i det siste skyllevannet. Hell av skyllevannet og ha like mye vann som ris i en kjele med lokk, og la det koke i 3-minutter. Du kan når som helst melde deg av e-postlisten.


Dette er for at eddiken ikke skal trekke inn i risen, men legge seg utenpå og gi riskornene en blank overflate. Pill av alt skall på scampien, unntatt den ytterste delen av halen. Ta ut fisken en times tid før den skal kuttes. Vi har noe for alle og enhver. Vær først med det seneste!


Nori er de tynne arkene av tørket og presset tang som brukes rundt makirullene.

Skal du lage hjemmelaget sushi bør du ikke droppe nori. Nori er nemlig svært rik på vitaminer og mineraler – særlig kalium og kalsium. Les denne artikkelen om sushi. Slik lager du sushi hjemme.


Få dagens rett som nyhetsbrev. Lofoten er fiskeprodukter og sjømat av beste kvalitet. Fabrikken vår ligger ved vannkanten i Lofoten, og her lager vi det som kanskje er verdens beste fiskekaker og fiskeburgere, i tillegg til røkt og gravet laks og ørret. Nyt den gode smaken av ekte, ferske og naturlige råvarer, helt uten kunstige tilsetningsstoffer. Vil du også godt kunne lave din egen sushi ? Så læs med her, hvor du bliver guidet igennem hele processen, som faktisk ikke er så svær igen.


Hvordan rulle hjemmelaget maki sushi. Hvis du trenger hjelp til å lage dine egne hjemmelagde sushi ruller, bør du følge med. Det er nok mange som kvier seg mot å lage hjemmelaget sushi maki. Det er noe vi forbinder med japanske superkokker med sylskarpe kniver, og ikke noe vi har lyst til å knøle med selv.


Nå har vi vist hvordan du lager sushi som en sushi -sensei ved hjelp av et snedig isbittriks, men om det ikke overbeviser deg, er temari sushi veien å gå. Legg makiene på et fat og server med syltet ingefær, soyasaus og wasabi. Sushi serveres helst romtemperert og så raskt som mulig, slik at tempuraen fortsatt er sprø. Oppskrift på sushiris (porsjoner): dl sushiris ½ dl riseddik 1½ ss sukker ts salt.


Bruk sushiris og ikke vanlig ris. Kok risen etter anvisning på pakken, eller følg trinnene under. Sushi betyr egentlig marinert ris, men begrepet dekker nå rettene innenfor en hel mattradisjon. Enkelt sagt er det aller meste av sushien du lager eller får servert nigiri, maki eller sashimi.


Se oppskrifter: Ulike måter å lage sushi på. Sushi er også perfekt å lage når du vil lage middag sammen med gjestene dine. Det skal ikke mye til for å gjøre deg utrygg.


Det henger ofte sammen med tidligere erfaringer med relasjoner. Jeg synes det er snodig å måtte bruke tid på jobb til å sende meldinger for å bekrefte hverandre, men vi er fo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg