fredag 26. februar 2016

Jeg blir mobbet

Jeg blir mobbet

Kjenner en jente som blir grovt mobbet og som har opplevd vold. Hva er galt med meg? Jeg ble mobbet på barneskolen. Er det min skyld at jeg blir mobbet ? De er blitt mobbet selv. Jeg var så utrolig lei av å bli plaget av de andre, så jeg begynte å mobbe selv, bare for å passe inn, innrømmer en ung mann som heter Antonio.


Da jeg senere så tilbake på det jeg hadde gjort, forstod jeg hvor galt det var! De har dårlige forbilder. Når barn blir mobbet , hva gjør du?


Som voksen på barns arenaer har du sikkert lagt merke til - eller fått mistanke om at barn mobbes og holdes utenfor uten at du har visst hva du kan og bør gjøre. Her er noen råd til deg. SVAR: Hei, og takk for at du skriver til ung. Sånn skal det ikke være. Forteller du en ansatt på skolen om mobbing, har vedkommende plikt til å gjøre noe med det.


Jeg blir mobbet

Og jeg anbefaler deg på det sterkeste å anmelde forholdet. Jeg forstår veldig godt at du ikke ønsker å ha det så vondt som du har det nå, og har hatt det over lenger tid. Takk for at du skriver til oss. Skolen har et ansvar for at elever har et godt skolemiljø, og den måten du beskriv. Internett gjør det enklere å mobbe.


Det kan få selv snille barn til å være stygge mot andre fordi man ikke trenger å vise hvem man er, sier boken CyberSafe. Noen er mer utsatt for å bli mobbet. Jeg ønsket å vær like fin som alle andre, jeg liker ikke den jeg er lenger, når jeg gikk i 5. Det kan eksempelvis komme til uttrykk ved at du ikke blir invitert med til møter eller lunsjer. Du har behov for ekstra sykedager: Føles det som om alle dine betalte feriedager blir brukt til mentalt å komme deg, og komme bort fra elendigheten på jobben, kan det være fordi du blir mobbet.


Dette er ikke greit og du skal ikke trenge å ha det sånn. Mobbing helt uakseptabelt og ikke lov. Kan du fortelle meg litt om denne måten å stokke ordene i en setning på?


Det er veldig vondt å lese det du skriver. En av venner mobbet leser. Kommentarer på kroppen og utseende er ikke greit, og her har Hansen helt klart bommet et par ganger. Selv får jeg kommentarer på kropp og utseende daglig, uten at jeg føler meg mobbet av den grunn. Lei meg blir jeg selvsagt, men det sitter fremdeles langt inne å kalle det mobbing.


Jeg blir mobbet

Mobbing kan defineres so”Gjentatt negativ eller ”ondsinnet” atferd fra en eller flere rettet. Dette bør du gjøre når barnet blir mobbet. Ta barnet på alvor.


Det finnes ingen ordning som automatisk gir deg erstatning hvis du blir mobbet. De siste årene har noen tidligere elever fått erstatning etter at de gikk til rettssak mot kommunen de gikk på skole i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg