mandag 29. februar 2016

Bipolar lidelse arvelighet

Tyngden og den omsluttende effekten av en vektdyne kan bidra til bedre og dypere søvn. Kjøp din vektdyne her og få gratis frakt! Har du bipolar lidelse type opplever du mer enn én episode av depresjon og mani. Denne typen fører ofte til flere problemer og større funksjonssvikt enn bipolar lidelse type 2. Du opplever episoder med depresjon og hypomani.


Lurer på arvelighet og hun kan ha en bipolar lidelse. Jeg har hatt problemer LENGE og nå spekuleres det i om det er BP ( bipolar lidelse ). Denne gruppen lidelser sammenfattes også ofte under begrepet bipolar spektrum-lidelser. Tidlige varselstegn ved bipolar lidelse De tidlige varselstegn ved bipolar lidelse dreier seg om de symptomer og endringer i adferd som viser seg forut for selve sykdomsfasen.


Det kan være endringer i søvnmønster, stemningsleie, energinivå eller tanke- og adferdsmønster. Den kan ramme alle lag av befolkningen, kvinner som menn. Om man inkluderer alle undervarianter er mellom fire og fem prosent av oss er rammet denne psykiske sykdommen. Noen blir syke allerede som barn, selv om det er uvanlig, og noen blir syke senere i livet.


En som har en bipolar lidelse kan ha store svingninger, og tilstanden pendler mellom dyp depresjon og passivitet til oppstemthet og en svært aktiv væremåte - også kalt mani. Dette er en alvorlig psykisk lidelse som innebærer unormalt store svingninger i stemningsleie og energinivå. Hva er bipolar lidelse ? Ordet bipolar betyr to poler, og viser til humørsvingninger mellom å være høyt oppe og langt nede. Det er normalt å ha humørsvingninger, men ved en bipolar lidelse er svingningene mye større enn hos folk flest.


Vi vet ikke sikkert hva som forårsaker bipolar lidelse. Tidligere ble bipolar lidelse kalt manisk-depressiv lidelse. Det kan ha sammenheng med nivåene av enkelte signalstoffer som formidler informasjon mellom ulike deler av hjernen.


Sykdommen kan også være genetisk. Det vil si at sjansene for å utvikle. Angst, irritabilitet, konsentrasjonsvansker, søvnforstyrrelser og suicidalitet ses i alle faser.


Prevalensen av bipolar I- og II-sykdom er – hos voksne. Arveligheten av bipolar lidelse og schizofreni ligger rundt prosent (8). I store deler av landet tilbys den likevel ikke. Sårbarhet for psykiske lidelser kan være forbundet med en arvelig belastning. Arv har større betydning jo mer alvorlig psykisk lidelse det er snakk om.


Ved angstlidelser og depresjoner er arveligheten moderat. Ved bipolar lidelse og schizofreni er det generelt høyere arvelighet. Arv og miljø inngår i et gjensidig samspill. Psykiske lidelser deler genmønster Schizofreni og bipolar lidelse deler genetiske årsaker. Er bipolar lidelse arvelig?


Hvordan hjelpe vennen min som har en bipolar lidelse ? Har vennen min bipolar lidelse ? Kan personer med bipolar lidelse gjøre. Mani (oppstemthet) og depresjon (nedstemthet) representerer disse to polene, derav det tidligere navnet manisk-depressiv lidelse. Bipolar betyr to poler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg