mandag 15. februar 2016

Når sover babyen gjennom natten

Nordens største bokutvalg. Maks rabatt og rask levering! Vi har pensumbøkene du behøver! Når sover babyen hele natten ? En kjent problemstilling for mange nybakte foreldre er å ikke få sovet ordentlig ut om natten.


Det kan skyldes at babyen rett og slett ikke sover lenge om natten , våkner hyppig eller har stort behov for nærhet eller mat.

En baby vil sove gjennom natten etter en alder av tre måneder (1). Sove gjennom natten betyr at babyen vil sove i minst seks timer på rad uten å våkne opp. Vanligvis vil en baby i denne alderen våkne opp minst to ganger i løpet av natten , kanskje for en mat eller fordi han smittet bleen sin.


Drømmene hjelper til med å bearbeide alle de inntrykkene en får gjennom en dag. Man blir trett, utmattet og irritert etter en natt med for lite søvn. Etter en god nattesøvn blir man tilsvarende frisk, uthvilt og full av overskudd. Det er derfor ikke rart at foreldre fokuserer mye på om barnet deres sover natten igjennom.


Hvis vi ser på evolusjonær historie tilbragte babyen sin tid i nær og kontinuerlig kontakt med mor, som ved bæring. Når du leser dette spørsmålet forventer du kanskje å finne en magisk, feilfri formel.

Men, som du allerede vet, finnes det ikke noe sånt når det gjelder mennesker. Likevel er det noen få teknikker du kan praktisere. Prøv dem ut, og se hvem som passer best for deg. Nøkkelen for å lære babyen å sove gjennom natten er å etablere en.


Babyen din vil sove hele natten , men vær obs på myter. Når du forteller andre om søvnløse netter og spør dem når babyen din vil begynne å sove hele natten , kan du kanskje bli fortalt at større barn og barn som spiser fast føde sovner raskere. Når det er sagt sover han natta gjennom noen netter hver uke, men det er fortsatt ustabilt og netter hver uke med oppvåkninger. Men avvenning av nattmat ga litt lenger strekk, gjorde det rundt mnd. Det var riktig for oss da, det er individuelt når det er rett for mor og barn så stol på deg selv.


Hvert par timer er babyen din sulten, og han våkner om natten. Snart er spørsmålet om foreldre: når babyen min går i dvale? Hva sover gjennom ? Poenget er at barnet ditt vil sove gjennom en gang fra sen mat til tidlig morgen neste dag før han våkner igjen. Dette vil være om midnatt til klokka om morgenen.


Sover babyen igjennom natten ? Miss M Blir kjent med forumet. Har flere venninner med barn som begynte å sove natta gjennom når de var ca fire måneder. Her i huset har vi hatt litt motsatt utvikling - ganske tidlig etter fødsel begynte sønnen min å sove seks timer i strekk før han skulle ammes første gang.

Men etterhvert som vi har lagt ham tidligere på kve. Han våknet omtrent en gang i timen natten gjennom i to år. Unntaket var når han gikk på antibiotika for ørebetennelser. Da sov han bedre og våknet ikke fullt så mange ganger.


Virker som medisinen gjorde han trøttere. Men bortsett fra de unntakene var det altså ikke en hel natts søvn på to år. Når hun gråter midt på natten , er moren der for å gi henne trøsten hun trenger, og å hjelpe henne å sovne igjen. Både mor og barn vil sove bedre. Det er ingen fare for at foreldrene knuser babyen.


Noen får sovebabyer som sover hele natten gjennom ganske raskt, andre jobber i uker,. Slik legger du babyen når den skal sove. Hjelp babyen din med å sove gjennom natten. I denne artikkelen.


Hjertet ditt kan svulme av kjærlighet når du ser babyen din sove. Hun ser så søt og uskyldig ut. I går morges våknet jeg helt fortumlet når jeg så på klokken å den var 07.


Tobias aka babysaurus sov HELE natten igjennom! Jeg klarte ikke helt å summe meg til hva som egentlig hadde skjedd før vi skulle ta morgenstellet. Ofte vil både barn og foreldre sove bedre om de sover i hvert sitt rom. Sovemedisiner for barn er ingen god ide, og bør unngås. Vi er alle forskjellige.


Alderen for når barnet sover hele natten gjennom er forskjellig fra barn til barn, så ikke føl deg presset av at dette må skje til en bestemt tid. Men at foreldrene gradvis må trekke seg mer og mer unna, og gi babyen en sjanse til å sovne selv. Uregelmessige rutiner: - Uregelmessige rutiner med tanke på søvn på dagti kan føre til at babyen ikke får sove om natten. Når babyen sover på ryggen er risikoen også liten for at den får noe. Mange små sover for sent på ettermiddagen og legges da for sent på kvelden.


Det er også en fordel å ha en litt kortere soveøkt på morgenen og den dype søvnen på ettermiddagen for en god nattesøvn, sier Aanderaa. En av de største torturene til foreldre til babyer er ikke sov riktig. Det er verre enn et barns insisterende gråt, verre enn å behandle barns tantrum og mye verre enn fortvilelse før barn som spiser dårlig.


Mens babyen sover , går den gjennom ulike søvnfaser. Derfor sover den iblant rolig og iblant urolig. De ulike søvnfasene Når den nyfødte babyen sover , befinner den seg under halvparten av tiden i den aktive, lette drømmefasen som kalles REM-søvn (Rapid Eye Movement).


Babyen puster uregelmessig, beveger seg og skjærer grimaser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg