fredag 12. februar 2016

Tegn på tvillinggraviditet

Jeg er så ufattelig kvalm, kaster opp alt tidlig på dagen og måtte være en natt på sykehuset nå i uka for å få i meg væske og ioner. Er det noen spesielle tegn jordmødre ser etter i begynnelsen av et svangerskap for å få et lite hint om det er ett eller flere foster i magen? Les jordmor Ragnas svar: Kan det være to?


Dersom fødselen skal foregå på vanlig måte, er det viktig at du tar kontakt med stedet du skal føde så fort du kjenner tegn på at noe skjer - enten at du begynner med rier eller hvis vannet går. Hejsa med vores første mærkede jeg ikke til jeg var gravid udover at se maven vokse og mærke liv. MEN denne gang havde jeg meget kvalme, kunne holde det nede hvis jeg spiste hver 2-time gik væk ca ved uge. Så snart graviditetstesten er positiv, begynner man å se for seg livet med en baby i hus. Det første sjokket.


Fakta om å være gravid og å få tvillinger. Ofte blir graviditeten med tvillinger noe kortere enn en normal graviditet som er uker. Les mer om tvillinger og hvordan det er å føde og å være gravid med tvillinger. Tegn på tidlig fødsel kan være: Hyppige kynnere eller mer smertefulle kynnere enn ellers.


Kynnere som kommer regelmessig over noen timer, selv om de ikke er så vonde. Lavgradige ryggsmerter (som kommer av sammentrekninger av livmoren). Blødning eller slim fra skjeden.


Symptomer for tvilling-graviditet. Men jeg får ikke rigtig det svar jeg søger. Tvillinggraviditeten er forbundet med mer risiko. Alt om tvillinggraviditet ! Jeg var på UL og fikk litt av et sjokk når det var to stykker inni der.


Men gynekologen var veldig fokusert på at tvillinggraviditeter er risikosvangerskap og at det ikke var noen magisk grense ved uker. Hun sa det var et godt tegn n. Ingenting kommer fra ingenting. Om man er urolig bør man alltid undersøke saken hos en lege man har tillit til. Studien ser på utfallet av tvillinggraviditeter hos kvinner med PCOS.


Vi så at kvinner med PCOS-diagnose hadde økt risiko for å føde for tidlig. PCOS-kvinnene fødte for tidlig, mot prosent av normale tvilling-gravide, sier førsteforfatter og overlege Tone Shetelig Løvvik ved St. Olavs Hospital og NTNU.


Ved innleggelsen i begynnelsen av mars hadde hun bukomfang svarende til tvillinggraviditet ved termin. Naturligvis er det vanskelig å skille mellom rett og slett følelsen veldig sliten eller ekstrem utmattelse hvis du aldri har vært gravid før, så dette potensialet tegn på tvillinger bør tolkes med forsiktighet. Disse symptomene er tegn på en mulig graviditet. Så hvis graviditeten din er et tvillinggraviditet , hvor mange uker blir det bestemt? Tegn og symptomer på flere graviditeter.


Imidlertid er ultralyd den eneste måten å bekrefte dette. Flere graviditeter: tvillinger, trillinger og mer. Forekomsten av flere graviditeter har økt betydelig de siste årene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg