fredag 26. februar 2016

Prikker i halsen

Har du halsbetennelse med bakterier eller virus blir halsen sår. Virus er den hyppigste årsaken til sår hals. Noen virus kan gi svært kraftige halsinfeksjoner. Kyssesyke er forårsaket av et virus.


Trøske vises vanligvis som hvite fortykkede flekker i munnen. Munnen kan føles sår, og du kan få en brennende følelse på tungen.

Har du har trøske i halsen , kan du få problemer med å snakke eller svelge skikkelig. Dette kan gjøre at du føler deg uvel. Noen opplever at maten smaker annerledes når de har trøske. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling.


Det er en lang rekke ulike årsaker. Har plutselig fått et utslett kun på fremsiden av halsen. Akkurat som små nupper tett i tett,men det klør ikke. Kan ikke komme på noe nytt jeg har brukt av verken kremer eller parfymer.


Sluttet med en antibiotika kur for ca.

Der det foreligger forandringer, starter disse som små røde flekker som etter hvert hever seg litt over slimhinnen. Slimhinnen i ikke-involverte deler av svelget ser normal ut. Disse er svært vanlige. Flekkene er ufarlige og trenger ingen behandling, men kan fjernes med fargelaser om ønskelig, har Guldbakke tidligere forklart til en leser. Forrige uke begynte jeg å få ganske vondt i halsen.


Jeg har tittet bak i svelget og ser at jeg har hvite prikker på mandlene, disse er der enda. Mandlene har også vært litt større enn vanlig. Jeg har vært litt sliten osv men null temperaturstigning. Svelgkreft betyr i denne sammenheng kreft i den delen av halsen som er rett innenfor munnen (orofaryngeal kreft). Norge av kreft i munnhulen og svelget.


Tidlig diagnose medfører at sykdommen i de fleste tilfeller kan behandles med svært godt resultat. Jeg kan ikke si deg sikkert hva årsaken er, uten å ha undersøkt deg selv. Men kreft er uansett usannsynlig. Det mest vanlige å ha, ved slim og prikker i halsen , er halsbetennelse.


Og du er for ung til å være i risikogruppen for halskreft. Prikkene du har i halsen , er sannsynligvis puss-blemmer. Sår og blemmer i munnen er som oftest forbigående og skyldes vanligvis after (munnskold) eller trøske (soppinfeksjon). After går normalt over av seg selv, mens trøske som regel krever behandling med soppdrepende midler.


Typisk starter det bak ørene, for så å spre seg nedover halsen , kroppen og til slutt til armer og ben.

Vannkopper: Utslettet starter gjerne på brystet og ryggen og sprer seg så til ansikt, hodebunn, armer og ben. Det begynner som en liten rød flekk, som etter noen timer blir til en liten blemme med klart innhold. For omtrent uker siden begynte jeg å få ett par røde prikker på ryggen. Nå har jeg omtrent prikker spredt på overkroppen. Siste dagene har det vært en liten tendens til feber.


Nå vil jeg gjerne vite om barnet ditt har feber, og om det har andre symptomer som f. Det virker ikke som om barnet har feber, og heller ikke vondt i halsen. Plutselig kjenner du det, en liten nupp som sitter fast i huden på halsen eller under armen. De små nuppene eller utvekstene som tilsynelatende tilfeldig dukker opp heter skin tags på engelsk, og går ofte under samme navn her hjemme - i tillegg til hudflik og på fagspråket - akrokordon. Baby-6mnd- Rødt utslett på hals som bare blir verre og.


Små røde prikker langs halsen og litt i ansiktet på. BufretLignendeKarakteristisk for sykdommen er en von sår hals og smerter når man svelger. Du blir rød i halsen og får hovne mandler. Er det røde prikker bak drøvlen er det mest sannsynlig hals betennelse. Har noen opplevd det samme?


Kan dette være en slags infeksjon? Hva kan man eventuellt gjøre for å få det til å gå bort`? Har ikke råd til å gå til lege. En virusinfeksjon i halsen kan man blant annet få av de samme virus som gir forkjølelse og det viruset som gir kyssesyken (Epstein-Barr virus.) Smitten skjer dels som luftbårne dråper og dels via hendene.


De bakterielt utløste halsbetennelseene skyldes oftest noen bakterier som kalles gruppe A streptokokker. Hvite prikker på tungen er vanligvis forbundet med oral (munnen) trost, leukoplakia og oral lichen planus, tre forskjellige orale sykdommer som har forskjellig opprinnelse. Oral trost er vanligvis forårsaket av en overproduksjon av candida albicans i munnen og kan dukke opp på tungen, kinn vegger, taket av munnen eller i halsen.


Flekkenes lengdeakse er orientert i hudens strekkretning og gjør at utslettene får en karakteristisk anordning, som på ryggen ligner på mønsteret av et juletre. Utslettene er tettest på kroppen og halsen , og oppad på lårene og overarmene, og går sjelden nedenfor knærne. Trykker du på en petekkier, mister den vanligvis litt farge og blir lysere der du nettopp har trykket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg