onsdag 24. februar 2016

Nyfødt tørr hud

Frisk og glatt hud – uten parabener. De originale maskene fra Decrusto får du kjøpt her. Dyptrensende maske! Passer for tørr til normal hud. Gjør Skincitys hudtest og få produktanbefalinger fra våre hudterapeuter.


Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg. Når vinteren nærmer seg og luften blir tørrere, blir også huden din tørr og dehydrert. En ansiktsmaske hjelper deg mer å bevare gløden i huden. Eleven is beauty– 30. Nyheter hver hverdag innen K-Beauty og fra klassiske varemerker.


Det finnes noen sjeldne hudsykdommer som kan gi svært tørr hud , såkaldt fiskehu men dette sees da over hele kroppen, og denne tilstanden kommer noe senere enn rett etter fødsel. Kontakt fastlegen eller helsestasjon dersom barnet ikke er blitt bedre i huden etter noen uker. Når det gjelder behandling, kan du ha litt mild olje i badevannet. Kontroller om barnet har det for varmt. Dette gjør du ved å kjenne på babyens hud i nakken og øverst på brystet.


Kle eventuelt barnet litt lettere – da vil utslettet forsvinne. Vanlig med flass Spedbarnshuden er ofte tørr , og det hender at den flasser en del de første ukene. Hun utfører mange funksjoner i løpet av denne perioden, og eventuelle endringer i huden kan signalere brudd på de indre organene. Hvis et barn har tørr hud på kinn eller nese, som et resultat av hvilken det ofte flager, kan du snakke om mangel på vitaminer E, A, samt allergier. I av tilfellene er tørr hud av pjokket forårsaket av at foreldrene bryter reglene for et gunstig mikroklima - det er varmt og tørt i huset.


Du har kanskje opplevd at barnets hud blir tørr etter fødselen og at huden kan sprekke litt opp rundt ankler eller håndledd? Du lurer kanskje på om dette er farlig eller normalt? Barnets hud gjennomgår store forandringer etter fødselen. Det nyfødte har tørr hud på bena.


En nyfødt i de første dagene av livet har tørr hud på beina - en konsekvens av intrauterin smøring, som eksisterer for den beste gjennomgangen av fødselskanalen. I flere dager absorberes det, og bidrar til å passere tilpasningsperioden. Den nyfødte har tørr hud på bena. I en nyfødt i de første dagene av livet er tørr hud på beina en konsekvens av intrauterin smøring, som eksisterer for bedre gjennomføring av fødselskanalen.


Innen få dager blir det absorbert, og bidrar til å passere tilpasningsperioden. For det førs­te bør bleie­ne byt­tes ofte, slik at bar­nets hud hol­des tørr , sier far­ma­søy­ten. Både til fore­byg­ging og ved sår baby­ hud , kan en sink­sal­ve gi god hjelp. Smør hud ­en med en sink­sal­ve ved hvert bleie­skift.


Den både repa­re­rer hud ­en og beskyt­ter mot fuk­tig­het. Atopisk eksem er en hudsykdom som både kan ha arvelige årsaker og skyldes miljøfaktorer. Den begynner ofte som små flekker med tørr hud på barnets kinn og kan senere dukke opp på halsen, på brystet, på magen og i bleieområdet.


Eksemen ser ut som tørt, rødt utslett og er iblant flassende eller væskende. Babyen min har veldig sart hud og blir ofte tørr. Hva kan jeg gjøre for å bedre dette? Følger du disse rådene, vil de fleste se en rask bedring: Vask spedbarnet med en mil uparfymert olje i stedet for såpe.


Behandling av tørr hud og eksem Den viktigste behandlingen (og forebyggingen) for tørr hud og eksem å tilføre huden fuktighet. Gi barnet et bad i lunkent vann hver i maks. Gode fuktighetskremer inneholder fettholdige slaver som vaselin og tykke kremer. Og om høsten og vinteren, når luften er tørr , det er kaldt ute, samt store temperatursvingninger mellom ute- og inneklima, blir problemet ekstra ille. Noen barn har en ømfintlig og tørre hudtype, som kan utvikle eksem.


Har kanskje tørr hud som flasser. Smør eller masser med litt babyolje. Snart kommer barnets naturlige fettproduksjon i gang. Har sannsynligvis litt prikker og flekker den første tiden. Les mer om barnets hud.


Føler ingenting i den lille navlestumpen – det er ingen nerver der. De forsvinner etter hvert. Det er ingen grenser for hva du kan få kjøpt til en nyfødt , liten baby.


Innkjøpslisten kan være veldig lang! Men husk at babyen selv bare er opptatt av å være mett, trygg og tørr. Et kviseliknende utslett (hormonutslett) opptrer de første ukene hos mange nyfødte, og er en reaksjon på at mors hormoner forsvinner. Mengden tid det tar å kaste det ytre lag av hud varierer fra baby til baby.


Hvis tørr hud og flak ikke forbedres innen noen få uker eller forverres, snakk med legen din. Skift bleie ofte slik at barnets hud holdes tørr. Om natten skiftes bleien kun hvis det er avføring i bleien eller hvis barnet allerede har hudproblemer. Dette kommer av at lufta om vinteren blir tørrere og vil derfor tørke ut huden raskere. Ikke alle opplever tørr hud bare om vinteren.


Det kan komme til alle tider. Tørr hud - kjerringråd. Derfor er det jo greit at det finnes kjerringråd som kan være til hjelp når som helst. Spesielt kan huden bli rød når barnet skriker. Dette skyldes at nyfødte barn normalt har høyere blodprosent enn voksne.


Det er også vanlig at huden er tørr og flasser av de første dagene etter fødselen, særlig hvis barnet er født noen dager etter termin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg