fredag 26. februar 2016

Autistiske barn

Noen autistiske barn vil oppleve bedring i symptomer og tegn når de blir eldre. I arbeidet med autistiske mennesker er det derfor helt avgjørende at du skriver ned hva du konkret arbeider me og hvordan du arbeider, slik at det er mulig å evaluere arbeidet jevnlig. Dette er viktig både i forhold til det du ”lykkes” me og det du synes mislykkes.


Mange foreldre og pårørende kan bekymre seg hvordan det vil gå for personen med autisme når de ikke lengre kan passe på seg selv. Det er vanskelig å gi en prognose for det enkelte barn , ettersom hvert barn med autisme har forskjellig atferd.

Noen klarer seg fint på egen hånd og har behov for lite hjelp. Aspergers syndrom regnes som en forstyrrelse innenfor autismespekteret, og er kjennetegnet av et normalt evnenivå samtidig som man også har de autistiske kjernesymptomene. Andre derimot kan trenge mye hjelp. Mange barn og unge i denne gruppen blir alvorlig misforstått i skoler og barnehager, og kan gå i årevis uten at de egentlige vanskene fanges opp eller tilrettelegges for. Autistiske barn har ofte forvirrende holdninger og atferd.


Deres mangel på respons, repeterende lek og avvisning av fysisk kontakt er noen av de vanskeligste tingene for foreldrene å fordøye. Dette er grunnen til at workshops for foreldre med autistiske barn kan være til nytte for dem fordi de oppfordrer til forståelse av denne tilstanden.

For noen barn med funksjonshemminger som autisme, inkludert fysisk aktivitet i hverdagen kan være en utfordrende feat. Det finnes en rekke øvelser for autistiske barn som kan være ganske gunstig i løpet av sine utviklingsmål år, imidlertid. Hva er gode aktiviteter for autistiske barn ? Cirka halvparten av alle barn som har autisme, har en eller annen form for utviklingshemming. Såkalt barneautisme er en mer alvorlig form for autisme.


For autistiske barn er det viktig med faste rutiner i kjente omgivelser – både hjemme og i barnehagen. Det finnes beretninger om autistiske barn som er blitt behandlet med gluten- og melkefri diett, og som har vist store fremskritt. Det er gjort noen kontrollerte studier på effekten av slik diett ved autisme, men disse er av for lav kvalitet til at en kan konkludere, både når det gjelder effekt og skadeeffekt av slike tiltak. I dette gjesteinnlegget leser du en anonym betraktning om hverdagen i en familie med et barn med autisme. Ja, hvordan er livet med et barn med autisme i familien?


Kort sagt handler det meste om å holde stressnivået til det autistiske barnet på et levelig nivå, og å stadig håndtere konsekvensene av at dette (ofte) er helt umulig. Hvordan fungerer autistiske barn ? Det er mange symptomer som kan hjelpe oss med å avgjøre om et barn har denne lidelsen. Vi må huske på at autisme kan oppleves av ethvert barn uavhengig av etnisitet eller kultur.


Det er i mange tilfeller vanskelig å skille ASF fra annen utviklingsforstyrrelse eller utviklingsforsinkelse.

Mange av de nevnte symptomene kan også forekomme hos helt friske barn i perioder i utviklingen, og er ikke nødvendigvis et tegn på ASF, sier Øien. Jaco liker rugby, dans og vaskemaskinar. Pappa Richard bekymrar seg for framtida til sonen, men finn uventa håp i møte med inspirerande vaksne med autisme. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. En del av et strukturert læringsmiljø begrenser distrahert av støy eller for mange bilder.


Sakte hjelpe autistiske barn cooe med harde stimulering ved å ta opp høye lyder på en kassettspiller og spille dem tilbake gjentatte ganger under visse tider av døgnet. Ulike barn trenger ulike typer behandling, avhengig av deres evner og problemer. For eksempel har et barn uten språk behov for en annen type behandling enn et barn som snakker. En spesialist vil vurdere barnets evner før man bestemmer hva slags behandling som passer best for det enkelte barnet. De fleste barn med autisme trenger ikke legemidler.


Barn med autisme trenger en rekke daglige aktiviteter akkurat som andre barn gjør. Utviklingsaktiviteter for autistiske barn skal være for moro og for utviklingsbehov. Les videre for en retningslinje for å lage morsomme og lærerike aktiviteter for barn med autisme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg